Recepten

Portabello gevuld met hüttenkäse, pesto en tomaat

11 Jul 2017
portabello-gevuld-met-huttenkase-pesto-en-tomaat

Liefhebber van champignons? Dan kun je dit gerecht zeker niet weerstaan. Portabello's kun je eindeloos variëren. Wij kiezen voor een verantwoorde, maar overheerlijke variant!

Wijntip

De Baglio Al Sole Primitivo di Salento IGT is heerlijk bij dit gerecht! De tonen van donker fruit matchen perfect met de aardse tonen van het gerecht.

Wat heb je nodig voor vier portabello's?

  • 4 portabello's
  • Bakje hütenkäse
  • 3 eetlepels pesto
  • Handje vol sherrytomaatjes

Bereidingswijze

20 minuten oventijd | 10 minuten voorbereiding

1) Verwarm de oven voor op 200 graden.

2) Hol de portabello's uit: verwijder de steel. Leg ze erna in een ovenschaal en zet deze tien minuten in de oven.

3) Meng in een kom de hütenkäse en pesto. Halveer de sherrytomaatjes.

4) Haal de portabello's uit de oven en vul ze met de hütenkäse en pesto. Leg de gehalveerde sherrytomaatjes tot slot op de gevulde portabello.

5) Bak de gevulde portabello's een klein kwartiertje in de oven.

Smakelijk eten!

Wijntips bij dit bericht: