In the spotlights

In the Spotlights: wijnhuis El Coto de Rioja

Het wijnhuis El Coto de Rioja is één van de bekendste wijnhuizen uit Rioja.

Geschiedenis El Coto de Rioja

In het pittoreske stadje Oyón in Álava begint de geschiedenis van El Coto de Rioja. In 1970 werd El Coto de Rioja opgericht. Vanaf het eerste moment speelt kwaliteit en traditie een zeer grote rol. Met Pedro Guasch als wijnmaker, Julián Díez verantwoordelijk voor verkoop en Julio Noain als bijdrager, legde het team de basis voor toekomstig succes. In 1980 breidde Coto de Rioja zijn bereik nog verder uit en bleef hun toewijding aan kwaliteit en innovatie niet ongezien. In 2000 werden de wijngaarden van El Coto de Rioja de grootste wijngaard van heel de Rioja. Vanaf 2010 begonnen ze zich te specialiseren in de witte wijnen. In 2014 bouwden ze een wijnmakerij dichtbij de wijngaard, het hele proces werd daardoor nog beter. El Coto de Rioja blijft maar groeien!

Wijngebied Rioja

Gelegen in de heuvels en uitgestrekte wijngaarden van de Rioja regio in Spanje, vind je El Coto de Rioja. Eeuwenoude traditie en de kunst van wijn maken zie je gelijk terug. De Tempranillo druif is de echte koning van Rioja. In Rioja wordt er voor 90% rode wijn en voor 10% witte wijn / rosé wijn geproduceerd. In Rioja zijn maar liefst 600 wijnmakerijen, waarvan 364 met rijpingsprocessen. In de wijngaarden van Rioja kom je voor de rode wijnen de druivensoorten Tempranillo, Garnacha, Garciano, Mazuelo en Maturana tegen. Voor de witte wijnen zijn dat de druivensoorten Viura, Malvasia, Granacha Blanca, Tempranillo Blanco, Maturana Blanca, Turruntes, Chardonnay, Sauvignon Blanc en Verdejo. Dit wijngebied is de thuisbasis van enkele van de meest verfijnde wijnen ter wereld.

Houtgerijpte wijnen van El Coto de Rioja

Alle rode wijnen van El Coto de Rioja rijpen op eikenhouten vaten. In de kelders van het wijnhuis van El Coto de Rioja hebben ze 65.000 eiken vaten met een inhoud van ongeveer 225 liter per vat. De meeste rode wijnen rijpen tussen de zes maanden en vijf jaar voordat ze het wijnhuis verlaten. De rode wijnen van El Coto de Rioja staan bekend om hun diepe robijnrode kleur, sterke aroma’s van rijp fruit en kruiden en een elegante structuur die de rijping op eikenhouten vaten weerspiegeld.

Duurzaam en milieuvriendelijk

Naast dat het wijnhuis zich onderscheidt van de fantastische kwaliteit wijnen, onderscheidt het wijnhuis zich ook vanwege de toewijding aan duurzaamheid en milieuvriendelijke wijnbouw. Ze streven ernaar om de essentie van de unieke Rioja regio te weerspiegelen.

Wijnen van El Coto de Rioja

Wij hebben de volgende El Coto de Rioja wijnen in ons assortiment:
- El Coto Crianza Rioja
- El Coto Blanco Rioja
- El Coto Semidulce Rioja
- El Coto Verdejo Rioja
- Coto de Imaz Reserva Rioja

Ben je benieuwd geworden naar de wijnen van El Coto de Rioja? Bekijk ons assortiment!

Wijntips bij dit bericht:
 1. El Coto Crianza Rioja El Coto Crianza Rioja

  El Coto Crianza Rioja

  Deze Spaanse rode wijn is met recht een topwijn te noemen! Zacht, elegant en vrij krachtig! Meest verkochte Rioja Crianza in heel Spanje. ..Lees meer

  Vanaf € 9,40
 2. Coto de Imaz Reserva Rioja Coto de Imaz Reserva Rioja Coto de Imaz Reserva Rioja

  Coto de Imaz Reserva Rioja

  Geweldige gouden medaille winnaar. Deze Spaanse rode wijn is krachtig, maar tegelijkertijd zijdezacht. Rijpt 17 maanden in Amerikaanse eikenhouten vaten. ..Lees meer

  Vanaf € 14,75
 3. El Coto Verdejo Rioja

  El Coto Verdejo Rioja

  Heerlijke Spaanse witte wijn gemaakt van de Verdejo. Lekker verfrissend en zeer smaakvol! ..Lees meer

  Vanaf € 7,99
 4. El Coto de Rioja blanco

  El Coto Blanco Rioja

  Deze Spaanse wijn is de best verkochte witte Rioja ter wereld! Smaakvolle wijn met heel veel fruit. ..Lees meer

  Vanaf € 7,45