In the spotlights

In the spotlights: Vicente Gandia

30 Jan 2018
in-the-spotlights-vicente-gandia

Vicente Gandia is het grootste wijnhuis in regio Valencia. Het wijnhuis staat in de top 15 van Spaanse wijnhuizen.

In 1885 richtte Vicente Gandia het Spaanse wijnhuis Bodegas Vicente Gandia op. De onderneming hield zich bezig met handel van wijn in vaten op de Europese markt. In de jaren zestig werd de derde generatie van de familie wat scepter. Zij zagen nieuwe mogelijkheden voor de verkoop van wijn, maar dan in flessen. In Valencia was de familie Gandia de eerste die dit aanbood. Door de fles kwam de kwaliteit van de wijn ten goede. Andere Bodega's volgden.

Op dit moment wordt Vicente Gandia door de vierde generatie van de familie gerund en is het wijnhuis in 85 internationale markten aanwezig. Vicente Gandia heeft verschillende topmerken, zoals Vicente Gandia, Raiza Rioja en Hoya de Cadenas.

Honderd kilometer ten westen van Valencia bezit het Vicente Gandia de DO Utiel-Requena. Het gebied is 200 hectare groot en bevindt zich op een hoogte van 800 meter boven zeeniveau. Hier zijn voornamelijk de Tempranillo, Bobal, Sauvignon Blanc en Chardonnay aangeplant. Er heerst een microklimaat: de temperatuurverschillen van 's nachts en overdag zijn bevorderlijk voor de ontwikkeling van de druiven.

Het landgoed is voorzien van technologieën om het land zo min mogelijk te beschadigen. Er wordt met respect voor de natuur gewerkt en een optimaal watergebruik. Alles gebeurt op een milieuvriendelijke manier, zodat erosie van de grond wordt voorkomen.

Bekijk ons assortiment Vicente Gandia wijnen.

 

Wijntips bij dit bericht: