Algemeen

Het profiel van herfstwijnen

23 Sep 2019
het-profiel-van-herfstwijnen

Het is officieel herfst! De lichte frisse wijnen maken plaats voor zwoelere en vollere wijnen. Heerlijk met een kaasplankje voor de openhaard. Ook de herfst heeft zo zijn charmes. Welke wijnen het meest worden gedronken in de herfst leest u in dit stuk!

Volle rode wijnen

In de herfst doen de volle ronde en sappige wijnen het erg goed. Eigenschappen van herfstwijnen zijn vaak robuust en kruidig. Een wijn van de Syrah is volgens ons echt een herfstwijn. Deze wijnen zijn vaak stevig en intens en bevatten veel tannines. Een andere echte herfstwijn is een wijn van de Cabernet Sauvignon. Deze druif geeft volle, complexe en krachtige wijnen met aroma's van donkerrood fruit zoals zwarte bessen en rijpe pruimen. Vaak is ook de geur van een sigarenkistje of milde tabak te herkennen. Een andere kruidige wijn is die van de Gewürtztraminer. Wijnen zijn stevig en krachtig en smaakt naar zwarte peper.

Deze krachtige rode wijnen zijn ook perfect bij wildgerechten. Het wildseizoen start trouwens 15 oktober a.s.!

Romige witte wijn

De meeste mensen associëren rode wijn met herfst. Toch is een witte wijn ook zeker een goede keuze in de herfst. Kies bijvoorbeeld voor een wat vollere witte wijn. Wat we vaak zien, is dat er gekozen wordt voor een witte wijn die op hout heeft gerijpt. Door de houtrijping krijgt een wijn vaak een wat romigere vanillesmaak die de wijn dus automatisch wat zwaarder maakt. Een veel gekozen herfstwijn is een Houtgerijpte Chardonnay.

Port wijn

Port wijnen hebben een uitgesproken smaak. Gerechten kun je er heerlijk mee combineren en daarnaast kun je er ook perfect mee koken. Wat ons betreft is port een echte herfstwijn. Port combineert namelijk perfect met kaas en chocolade.

Bekijk ons assortiment herfstwijnen!

Wijntips bij dit bericht: