Wijnstreek Languedoc-Roussillon

Op zoek naar lekkere wijnen uit wijnstreek Languedoc-Roussillon? Op deze pagina vindt u ons assortiment wijnen uit Languedoc-Roussillon. Elke wijn uit Languedoc-Roussillon uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €50,-. Bekijk snel ons assortiment van wijnen uit Languedoc-Roussillon! Wijnstreek Corbières

Algemene informatie over wijnen uit Languedoc-Roussillon

De grootste wijnstreek in Frankrijk is de Languedoc-Roussillon. De regio loopt van de zuidoostkust van de Rhône tot aan de Spaanse grens. Het gebied staat bekend om zijn heuvels, het droge klimaat met veel zon en haar uitgestrekte wijngaarden. Dit gebied heeft alles wat je nodig hebt voor het maken van prachtige wijnen!

Historie

De wijngeschiedenis van de Languedoc-Roussillon gaat ongeveer 2000 jaar terug in de tijd. Dankzij de Romeinen kregen streekwijnen bekendheid. Hierdoor bereikte de wijnbouw in de Languedoc-Roussillon zijn hoogtepunt. Ook na de Romeinen werden veel wijnen geproduceerd. Door de hoge opbrengsten groeide de Languedoc-Roussillon uit tot een welvarende streek. Echter, er kwamen meer internationale concurrenten op de markt, waardoor de streek zijn populariteit begon te verliezen. Het gebied verviel. In 1980 kochten verschillende investeerders het gebied weer op. Zij beplantten het gebied opnieuw en al snel groeide de Languedoc-Roussillon tot één van de populairste wijnstreken met de meeste kwaliteitswijnen. Dat is het tot op heden nog steeds.

Wijngaarden

De Languedoc-Roussillon bevat ongeveer 400.000 hectare aan wijngaarden en is hiermee het grootste wijngebied ter wereld. De oppervlakte is vele malen groter dan de Bordeaux. Daarnaast overtreft het gebied de totale wijnbouw in heel Australië. Languedoc-Roussillon bestaat uit vier departementen, namelijk: Aude, Gard, Pyrénées-Orientales en Hérault. Langs de kustlijn van de Middellandse Zee bevinden de meeste wijngaarden.

Klimaat en bodem

De Languedoc-Roussillon heeft een droog en warm klimaat. De zon schijnt hier volop en zorgt ervoor dat de druiven perfect kunnen rijpen. Naast een ideaal klimaat heeft het gebied ook een ideale bodem. Vooral in de kuststreken zit er veel kalk in de grond en in de heuvels veel leisteen.

Druiven

De regio staat bekend om haar witte en rode wijnen. Rode wijnen worden voornamelijk gemaakt van de Grenache, Carigan, Syrah, Cinsault en Mourvèdre. IGP wijnen worden voornamelijk gemaakt van de witte Chardonnay, Sauvignon en Viognier en de blauwe Cabernet Sauvignon en Merlot. Ook populair zijn de Sangiovese, Pinot Noir en Maccabeu.

Online wijn uit Languedoc-Roussillon kopen

Abels Wijnen staat garant voor kwaliteit. Ons assortiment van wijnen uit Languedoc-Roussillon is met zorg samengesteld. En kwaliteit hoeft niet altijd duur te zijn. Al onze wijnen uit Languedoc-Roussillon bieden wij tegen zeer scherpe prijzen aan. Wij bezorgen de wijn netjes bij u thuis en al vanaf €50,- is verzending gratis. Online wijn uit Languedoc-Roussillon kopen is dus extra voordelig bij Abels Wijnen!

Van hoog naar laag sorteren

1-16 of 38

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Van hoog naar laag sorteren

1-16 of 38

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3