Wijntips

Wijntips: welke wijnen drink je met deze koude temperaturen?

27 Feb 2018
wijntips-welke-wijnen-drink-je-met-deze-koude-temperaturen

Het is niemand ontgaan: buiten is het koud! Met dit weer drink ik liever een wat stevigere en vollere wijn dan een lichte witte wijn of een rosé wijn. Benieuwd wat onze ultieme wijnen zijn met deze koude temperaturen? Lees dan snel verder.

Wijntip #1: Louis Eschenauer Cabernet Sauvignon

Deze intense rode wijn bevat aroma's van groene paprika en kruiden. De wijn heeft fijne tannines en een lange afdronk. Deze rode wijn is heerlijk bij gegrild en rood vlees, stamp- en stoofpotten. Overigens ook een geweldige wijn voor de kachel met een kaasplankje.

Wijntip #2: Ferreira Dona Antonia Reserva Tawny

Deze mooie port heeft een kruidig smaakpallet. Hij bevat tonen van een pepertje, cassis en kersen. De afdronk is warm en mondvullend. Deze port heeft een eiken houtopvoeding gehad, waardoor hij een mooie volle en zware structuur heeft. Erg lekker bij desserts, kazen, noten en als aperitief.

Wijntip #3: M. Chapoutier Banyuls

Deze rode dessertwijn is mooi vol van karakter. Hij heeft tonen van gestoofd en zwart fruit en cacao. De tannines is deze wijn zijn fijn. De smaak blijft lang hangen. Heerlijk bij pure chocolade en roodfruit (desserts), maar ook bij schimmelkaas.

Wijntips bij dit bericht: