Wijntips

Welke wijn bij kreeft?

16 Mar 2020
welke-wijn-bij-kreeft

Volgende week donderdag, 26 maart, gaat het Oosterschelde kreeftseizoen officieel van start. Dat betekent dus heel veel kreeft eten! Een lekker gerecht met kreeft komt nog beter tot zijn recht als er een goede wijn bij geschonken wordt. Maar hoe kiest u nou een goede wijn uit bij uw kreeftgerecht? In dit artikel leest u handige tips. Kreeft is het beste te combineren met wijnen van de Chardonnay druif. Ook champagnes smaken hier heerlijk bij, maar dan wel een droge champagne, zoals de Champagne Veuve Bonneval Brut .

Natuurlijk is de smaak afhankelijk van hoe je de kreeft klaarmaakt. Bij kreeft thermidor past een zware en rijpe Chardonnay het beste. Een frisse wijn komt het meest tot zijn recht als de kreeft puur geserveerd wordt. Een goed voorbeeld is een Verdejo. Nebla Verdejo is bij deze bereidingswijze bijvoorbeeld dé perfecte match. Ook een Rosé uit de Provence is een goede keuze. Denk hierbij aan Henri Gaillard Côtes de Provence Rosé. Heb je koude kreeft op je bord liggen dan is een Riesling uit de Elzas aan te raden.

De rode wijn liefhebbers moeten wij helaas teleurstellen. Het is niet verstandig om rode wijn te serveren bij kreeft. Waarom? Dat heeft te maken met de tannine die de rode wijn bevat. Deze tannine zitten in de schillen en pitten van de druiven. Bij het maken van rode wijn wordt deze onttrokken en zo komt deze tannine vrij. De tannine en het eiwitrijke vlees zijn niet bepaald een match.

Mocht je vragen hebben of wil je de beste wijntips? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen!

Wijntips bij dit bericht: