Wijntips

Drie recepten met de smaakmakende José Galo Rueda

04 Sep 2018
drie-recepten-met-de-smaakmakende-jose-galo-rueda-verdejo

José Galo Rueda Verdejo is een witte wijn met een fruitige neus van grapefruit en anijs. De smaak bevat een klein bittertje. Een perfecte wijn om zo van te genieten, maar ook erg lekker met rijst, pasta, zeevruchten en vis. Hieronder drie recepten die perfect matchen met de José Galo Rueda Verdejo die ook nog eens binnen een half uur op tafel staan!

Paella van zeevruchten

Wat heb je nodig voor vier personen?

  • 300 gram risottorijst
  • 400 gram reuzengarnalen
  • 100 gram rivierkreeftjes
  • 600 milliliter (hete) visbouillon
  • 380 milliliter visfond
  • 2 gesnipperde sjalotjes
  • 100 milliliter droge witte wijn
  • 3 teentjes knoflook
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Pel de knoflook en pers. Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Verhit wat olie in een pan en fruit hier de knoflook en sjalotjes is. Voeg de rijst toe en fruit nog eens twee minuten. Breng ondertussen de fond aan de kook en voeg de bouillon toe. Voeg de wijn toe aan de rijst en roer totdat deze is opgenomen door de rijst. Voeg scheut voor scheut het bouillon en fond toe aan de rijst. Wacht steeds tot de rijst alles heeft opgenomen. Herhaal tot de rijst beetgaar is. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de garnalen en kreeftjes toe en laat deze ongeveer vijf minuten garen in de pan.

Frisse rijstsalade

Wat heb je nodig voor vier personen?

  • 300 gram snelkookrijst
  • 100 gram gekookte ham
  • 4 tomaten
  • 300 gram zoete maiskorrels
  • 350 gram augurken
  • 2 takjes verse munt
  • 1 eetlepel Zaanse mosterd
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de azijn, mosterd en olie in een kop en klop met een garde tot een vinaigrette. Breng op smaak met peper en zout. Schep het geheel door de rijst en laat het afkoelen. Laat de augurken en mais uitlekken. Snijd de augurken en tomaten in blokjes. Schep de mais, tomaat en augurken door de rijst. Snijd de ham in blokjes en de munt fijn en strooi over de salade.

Tagliatelle met zeevruchten

Wat heb je nodig voor vier personen?

  • 400 gram tagliatelle
  • 300 gram fruits de mer
  • 800 gram gepelde tomaten
  • 240 gram zwarte olijven
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 1 theelepel suiker
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel de uien en knoflook en snipper. Verhit wat olie in een pan en bak de knoflook en uien. Voeg hier de gepelde tomaten, azijn, suiker en iets meer dan de helft van de olijven aan toe. Laat alles op hoog vuur gedurende vijf minuten inkoken. Roer de fruits de mer toe en laat ongeveer een minuut verwarmen. Breng op smaak met peper en zout. Schep de tagliatelle erdoorheen en garneer met de overgebleven olijven.

Wijntips bij dit bericht: