Wijntips

De parel uit de wijnstreek Rueda

de-parel-uit-wijnstreek-rueda

Rueda wijnen zijn hot! Logisch, want de wijnen uit Rueda, Spanje, zijn heerlijk fris en strak en hebben een opvallende bite. Dit komt mede door de Verdejo. Dit is de belangrijkste druif in wijngebied Rueda. Omdat dit wijngebied nog niet bij iedereen bekend is, staat Abels Wijnen twee weken lang in het teken van Rueda wijnen. Onze parel uit wijnstreek Rueda is de José Galo Rueda Verdejo. Deze witte wijn is bekroond met een Zarcillo 2015 gold Award. Een zeer bijzondere wijn, waarover u hieronder alles leest!

Hoe smaakt José Galo Rueda Verdejo?

José Galo Rueda Verdejo is zinderend fris en splinterend sappig. Deze wijn bestaat voor 100% uit de Verdejodruif. José Galo heeft een helder groenachtig gele kleur. Een elegante neus met fruit, grapefruit, minerale aroma's, met hints van anijs. Hij heeft een licht bittere smaak, die kenmerkend is voor het edele ras Verdejo, een briljante aromaleverancier. Misschien wel het spannendste Spaanse wit op dit moment.

Hoe is de José Galo Rueda Verdejo gemaakt?

José Galo Rueda Verdejo is afkomstig van Bodegas Rueda Perez S.A.T., een familiebedrijf gelegen in Pozaldez, Valladolid, in hart van het wijngebied Rueda. De nieuwste technologie zorgt hier voor high-end wijnen. Een volledige controle van de vinificatie door middel van een uitgekiend koelingsproces tijdens de vergisting en gekoelde isothermische opslag op RVS geven de hier gemaakte wijnen hun unieke finesse.

De Verdejo is de basis van deze prachtige witte wijn. Deze druiven komen uit de eigen wijngaarden. Deze hebben een donkere bodem, arm en rotsachtig, echter makkelijk te bewerken. De bodem is goed doorlatend en licht zilt, perfect voor de Verdejo druif. Gisting vindt volledig plaats in roestvrijstalen tanks met een uiterst strenge controle van de temperatuur tijdens de gisting om de beste eigenschappen van deze wijn te bewaren.

Wijntips bij dit bericht:
 1. Jose Galo Rueda Verdejo

  José Galo Rueda Verdejo

  Misschien wel het spannendste Spaanse wit van dit moment! Jose Galo is 100% Verdejo druif uit de Rueda. ..Lees meer

  Rating:
  100%
  Vanaf € 7,75