Wijntips

De lekkerste wijnen voor Vaderdag

13 Jun 2018
de-lekkerste-wijnen-voor-vaderdag

Vaderdag is de dag om uw vader extra in het zonnetje te zetten. Een goede wijn en lekker eten kunnen hier natuurlijk niet aan ontbreken. Wij hebben de vijf stoerste en krachtigste vaderdagwijnen voor u op een rij gezet.

De perfecte wijnen voor Vaderdag

Vaderdagwijn #1 Hornhead Cotes Catalanes IGP

Hornhead Cotes Catalanes IGP is een eigenzinnige, krachtige en intense rode wijn met mooie tonen van veel donker fruit. In de mond is deze Hornhead rond en erg intens. Lekker bij de BBQ en rood vlees.

Vaderdagwijn #2 Masseria Colleone Nero di Troia Puglia IGT

Masseria Colleone Nero di Troia Puglia IGT heeft een intense en donkerrode kleur. In de neus bevat deze rode wijn tonen van rijp bosfruit, kruidnagel en specerijen. In de mond is deze wijn vol en rond met warme smaken. Deze prachtige wijn heeft houtrijping gehad op grote houten vaten. Erg lekker bij de BBQ, maar ook bij varkensvlees, pasta, pizza en hartige snacks.

Vaderdagwijn #3 Masseria Colleone Sicano Bianco Terre Siciliane IGT

Masseria Colleone Sicano Bianco Terre Siciliane IGT is witte wijn met fijne tonen van citroen en amandel. De Catarratto zorgt voor een volzachte body en citrus in de mond. Lekker bij visgerechten, zeevruchten, salades en vlees.

Vaderdagwijn #4 Masseria Colleone Sangiovese Puglia IGT

Masseria Colleone Sangiovese Puglia IGT heeft een heldere en intens rode kleur. In de neus bevat deze rode wijn tonen van rode vruchten. In de mond vind je een smaakexplosie van aardbeien, pruimen, Italiaanse kruiden, tabak, leer, kastanjes en een vleugje vanille en eikenhout. De wijn heeft namelijk houtrijping gehad op grote houten vaten. Lekker bij pasta, pizza en vleesgerechten, zoals spaghetti bolognese, lasagne, rood vlees, geroosterd wit vlees, rollade en belegen kaassoorten.

Vaderdagwijn #5 Fratelli Giuliari Nemm Bianco del Veneto IGT

Fratelli Giuliari Nemm Bianco del Veneto IGT is een heerlijke witte wijn. Bleek van kleur en heeft een fris en fleurig bouquet met tonen van acacia. Deze witte wijn heeft een zachte en lange afdronk. In de neus vind je zachte aroma's van amandelbloesem, citrus, witte perzik en salie. In de mond is deze wijn fris en zacht met fruitige en bloemige aroma's. Erg lekker bij verschillende visgerechten, zoals roodbaars, olijven en kappertjes.

Vaderdagwijn #6 Ferreira Late Bottled Vintage

Ferreira Late Bottled Vintage (L.B.V.) is een port van zeer hoge kwaliteit. LBV Ports zijn kwaliteitswijnen van één oogstjaar, die gemiddeld tussen het 4e en 6e jaar na de oogst gebotteld worden, vandaar "late bottled". Deze karakteristieken zorgen ervoor dat hij nu al mooi op dronk is, maar ook gemakkelijk nog enkele jaren kan rijpen. Ferreira Late Bottled Vintage Port heeft een volle smaak met veel balans tussen het zoet en de ronde tannines en een lange afdronk. Erg lekker bij een kaasplankje of als aperitief

Vaderdagwijn #7 Condesa de Leganza Tempranillo

Condesa de Leganza Tempranillo is een Spaanse diep granaat-rode wijn. Hij heeft een krachtige geur met tonen van rood fruit en een mooie houttoon. In de mond is deze Spanjaard droog en stevig met aroma's van rijp fruit, fluwelen tannines en een krachtige en lange afdronk. Erg lekker bij rood vlees, rijpe kazen en klassieke gedroogde Spaanse ham.

Vaderdagwijn #8 Nebla Verdejo Rueda Vicente Gandia

Nebla Verdejo Rueda Vicente Gandia is afkomstig van wijnhuis Vicente Gandia is een zeer aantrekkelijke strakdroge wijn met een bouquet van venkel en vers gemaaid gras maar ook met volop tropisch fruit. De afdronk is volrond en fruitig met kenmerkende frisse zuren. Erg lekker als aperitief, maar ook een voortreffelijke begeleider van pasta- of rijstgerechten met zeevruchten -sushi, vis, zoals zalm en kabeljauw, en schaal- en schelpdieren.

Vaderdagwijn #9 Amaral Sauvignon Blanc

Amaral Sauvignon Blanc heeft een rijk mondgevoel, van de natuurlijke zuurgraad in het begin tot volume in het midden en uiteindelijk de complexiteit met frisse zuren aan het eind. Citrus aroma's en delicate witte bloemen vragen uw aandacht bij het eerste smaakmoment van Amaral Sauvignon Blanc. Een hint van ananas omringd met een lichtzoete geur geeft de wijn karakter. Sprankelend komen de frisse fruittonen u tegemoet en tegelijkertijd wordt u verrast door de aanwezigheid van de zee in dit fantastische glas wijn. Amaral Sauvignon Blanc heeft een lange, aanhoudende finish. Erg lekker bij frisse salades, oesters en witte vissoorten, maar ook heel erg geschikt als aperitief.

Bekijk al onze vaderdagwijnen!

Wijntips bij dit bericht:
  1. Ferreira LBV Late Bottled Vintage Port

    Ferreira Late Bottled Vintage Port 2019

    Port van zeer hoge kwaliteit. Ferreira behoort tot de top van de Porthuizen. ..Lees meer

    Vanaf € 17,95
  2. Nebla Verdejo Vicente Gandia Nebla Verdejo Vicente Gandia

    Nebla Verdejo Vicente Gandia

    Zeer aromatische aantrekkelijke strakdroge wijn met iets van venkel, vers gemaaid gras en tropisch fruit. ..Lees meer

    Vanaf € 7,90
  3. Condesa de Leganza Tempranillo

    Condesa de Leganza Tempranillo

    Krachtige rode wijn uit La Mancha. Modern Spaans in de breedste zin van het woord! ..Lees meer

    Vanaf € 5,45
  4. Fratelli Giuliari Nemm Bianco del Veneto IGT

    Fratelli Giuliari Nemm Bianco del Veneto IGT

    Een mooie en evenwichtige witte wijn, lekker bij veel verschillende gerechten! ..Lees meer

    Vanaf € 12,45
  5. Masseria Colleone Nero di Troia Puglia IGT

    Masseria Colleone Nero di Troia Puglia IGT

    Volle, ronde en krachtige Italiaanse rode wijn met warme smaken en een toets vanille door de houtrijping. ..Lees meer

    Rating:
    100%
    Vanaf € 8,45
  6. Masseria Colleone Sangiovese Puglia IGT

    Masseria Colleone Sangiovese Puglia IGT

    Deze Italiaanse rode wijn is een ware smaakexplosie van onder andere aardbei, vanille, pruimen, tabak en leer! ..Lees meer

    Rating:
    100%
    Vanaf € 7,45
  7. Masseria Colleone Sicano Bianco Terre Siciliane IGT

    Masseria Colleone Sicano Bianco Terre Siciliane IGT

    Heerlijke Italiaanse witte wijn met een eigenzinnig karakter! Volzachte body met tonen van citrus, citroen en amandel. ..Lees meer

    Vanaf € 7,45
  8. Hornhead Côtes Catalanes IGP Hornhead Côtes Catalanes IGP

    Hornhead Côtes Catalanes IGP

    Eigenzinnige, uitbundige, krachtige en extreem lekkere Franse rode wijn. De smaak is heerlijk sappig met veel rijp fruit en een behoorlijke dosis pit. ..Lees meer

    Vanaf € 10,45