Wijntips

3 x Koninklijke wijnen

24 Apr 2018
3-x-koninklijke-wijnen

Nederland staat al helemaal in het teken van Koningsdag. Zo ook onze wijnen. We hebben een aantal mooie koninklijke wijnen in ons assortiment. Niet alleen omdat wij dat vinden, maar ook door het verhaal achter de wijnen! 

Wijn en Koningsdag

Con Un Par Albariño Vicente Gandia

Deze Spaanse witte wijn heeft een eigen, energiek en verfrissend karakter met veel geuren en smaken, zoals mandarijn, oranjebloesem, citrus en wit fruit, zoals peer en meloen. Con Un Par Albariño heeft een mooie zuurgraad. Dit zorgt voor een goede balans. Erg lekker bij eenvoudige gerechten. Een echte koninklijke wijn; hij wordt zelfs gedronken door het Spaanse Koningshuis.

Roberto Sarotto Barolo DOCG

Deze Barolo heeft een rijke, maar vooral ook zijdezacht smaak. Boordevol karakter en kracht en zeker ook heel veel elegantie. Delicaat en harmonieus met herkenbare tonen van hout, amandelen en rijpe tannines. Prachtig! Een bijnaam voor Barolo is ook wel 'wijn van Koningen' of 'Koning van de wijn'.

Philippe Michel Riesling Arthur Metz

Deze witte wijn is fris met een fruitige neus. Deze bevat tonen van citrus en exotische vruchten. De smaak is goed in balans en bevat zachte aroma's. Deze wijn is afkomstig uit wijnstreek Elzas. De Riesling is hier één van de bekendste witte druivensoorten met als bijnaam 'Koning'.