Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij abelswijnen.nl voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer.

Borrelen, ik hou er van! Zeker nu met de lange zomeravonden vind ik niets gezelliger dan borrelen met familie en vrienden. Heerlijk genieten van kleine hapjes en lekkere wijnen in de tuin.
Ik heb hier drie van mijn favoriete borrelhapjes, inclusief bijpassende wijntips, op een rij gezet. Net even anders, hartstikke lekker en makkelijk te maken!
Borrelbrood Caprese
Een lekker stukje stokbrood bij de borrel is heerlijk, maar je kunt het stokbrood ook anders serveren. Maak bijvoorbeeld eens dit borrelbrood caprese. Super gemakkelijk om te maken en heerlijk gevuld met mozzarella, pesto en tomaat.
Lees het volledige recept op Brenda Kookt.
Wijntip: Colle dei Tigli Bianco del Veneto
Spiesjes met appel en brie
Dit hapje heeft het allemaal: het zoute van de ham, het frisse van de appel en een romige plak brie.
Bereidingswijze voor 12 stuks
Snijd een appel in ongeveer 12 partjes en besprenkel met een paar druppels citroensap. Snijd 150 gram brie in plakken en daarna in gelijke grootte als de appelpartjes. Maak stapeltjes met appel, brie, wat jonge bladsla en een paar druppels honing. Snijd zes plakken prosciutto ham over de lengte in tweeën en wikkel om elk stapeltje heen. Prik vast met een prikker.
Wijntip: Rocca Pinot Grigio Bianco
Bruschetta's met carpaccio
Makkelijk en toch luxe hapje van geroosterde bruschetta's met truffelmayonaise en carpaccio
Bereidingswijze voor 6 stuks
Bestrijk zes sneetjes ciabattabrood dun met basilicumpesto. Rooster deze vijf minuten in de oven op 250 graden. Laat even afkoelen. Beleg de broodjes met een plakje Carpaccio. Doe daar wat "toefjes" truffelmayonaise op. Bestrooi met pijnboompitten, Parmezaanse kaas en eventueel wat basilicum.
Wijntip: Segreto Rosso

-
Colle dei Tigli Bianco del Veneto Lenotti
Frisse witte wijn, met passie bereid door de familie Lenotti. Licht en fruitig van smaak met een vleugje honing. ..Lees meer
Vanaf € 7,45Segreto Rosso
Het best bewaarde geheim van Carlo Sani! Een wijn die onmiddellijk pleziert, dieprood met een gul mondgevoel. ..Lees meer
Vanaf € 6,75Rocca Pinot Grigio Bianco
Heerlijk fris uit de Veneto, gemaakt van één van de bekendste druiven uit Italië, de Pinot Grigio! ..Lees meer
Vanaf € 5,95