Wijntips

3-lekkere-borrelhapjes-met-wijntips

17 Jul 2017
3-lekkere-borrelhapjes-met-wijntips

Borrelen, ik hou er van! Zeker nu met de lange zomeravonden vind ik niets gezelliger dan borrelen met familie en vrienden. Heerlijk genieten van kleine hapjes en lekkere wijnen in de tuin.

Ik heb hier drie van mijn favoriete borrelhapjes, inclusief bijpassende wijntips, op een rij gezet. Net even anders, hartstikke lekker en makkelijk te maken!

Welke wijn bij borrelbrood Caprese?

Een lekker stukje stokbrood bij de borrel is heerlijk, maar je kunt het stokbrood ook anders serveren. Maak bijvoorbeeld eens dit borrelbrood caprese. Super gemakkelijk om te maken en heerlijk gevuld met mozzarella, pesto en tomaat.

Lees het volledige recept op Brenda Kookt.

Wijntip: Colle dei Tigli Bianco del Veneto

Welke wijn bij spiesjes met appel en brie?

Dit hapje heeft het allemaal: het zoute van de ham, het frisse van de appel en een romige plak brie.

Bereidingswijze voor 12 stuks

Snijd een appel in ongeveer 12 partjes en besprenkel met een paar druppels citroensap. Snijd 150 gram brie in plakken en daarna in gelijke grootte als de appelpartjes. Maak stapeltjes met appel, brie, wat jonge bladsla en een paar druppels honing. Snijd zes plakken prosciutto ham over de lengte in tweeën en wikkel om elk stapeltje heen. Prik vast met een prikker.

Wijntip: Rocca Pinot Grigio Bianco

Welke wijn bij bruschetta's met carpaccio?

Makkelijk en toch luxe hapje van geroosterde bruschetta's met truffelmayonaise en carpaccio

Bereidingswijze voor 6 stuks

Bestrijk zes sneetjes ciabattabrood dun met basilicumpesto. Rooster deze vijf minuten in de oven op 250 graden. Laat even afkoelen. Beleg de broodjes met een plakje Carpaccio. Doe daar wat "toefjes" truffelmayonaise op. Bestrooi met pijnboompitten, Parmezaanse kaas en eventueel wat basilicum.

Wijntip: Segreto Rosso

Wijntips bij dit bericht: