- Recepten (106)
- In the spotlights (34)
- Algemeen (77)
- Wijntips (87)
- Wijnnieuws (7)
Pasen staat alweer bijna voor de deur. Voor mij betekent dat een lekker lang weekend gezelligheid, en genieten van lekkere hapjes met bijpassende wijnen. Ieder jaar is het weer het zelfde liedje: wat moet ik klaarmaken voor de paasbrunch!? Gelukkig weet ik het dit jaar al redelijk op tijd. Ik heb twee leuke en originele gerechtjes gevonden en deel deze graag met jullie!
Welke wijn bij gevulde avocado met zalm en ei?
Avocado is één van mijn favoriete vruchten. Het is gezond, ontzettend lekker en op super veel manieren te combineren. Voor de paasbrunch kies ik voor de combinatie met zalm en ei, heerlijk!
Wijntip: Johann Klauss Grüner Veltliner. Pak je liever extra feestelijk uit, dan is deze fantastische crémant ook een perfecte keuze!
Wat heb je nodig voor vier personen?
- Twee avocado's
- Vier kleine eieren
- 200 gram gerookte zalm
- Peper
- Tuinkers
Ook heb je nodig:
- Bakblik
- Mes
- Lepel
Bereidingswijze
10minuten voorbereiding | 15 minuten in de oven
Verwarm de oven op 180 graden voor. Halveer de avocado over de lange kant. Verwijder de pit en hol beide helften van de avocado's uit, zodat de zalm en het ei erin passen. De schil haal je er niet af. Vul de helften eerst met een plak zalm. Tik hierna het ei open boven de avocado, zodat deze er invalt en strooi er wat peper naar smaak in. Leg de helften in een bakblik en doe deze 15 minuten in de oven. Haal de avocado's er na 15 minuten uit, strooi er wat tuinkers overheen en klaar!
Welke wijn bij brownies met chocoladepaaseitjes?
Bij ons thuis zijn de smaken erg verschillend, maar met chocolade kun je de meerderheid blij maken. Aangezien er chocoladepaaseitjes in overvloed zijn, kan ik er vast wel een aantal gebruiken voor het volgende recept: brownies met chocoladepaaseitjes. Ook erg lekker met een glaasje wijn.
Ik hoor je al denken: wijn en chocolade gaan toch helemaal niet samen? Oh jawel hoor! Er zijn een aantal wijnen die perfect matchen met chocolade, zoals de Rocca Don Ernesto Negroamaro. Serveer je dit gerecht als dessert dan is een lekkere port goddelijk hierbij! Probeer deze 10 jaar oude Tawny Port van Ferreira maar eens. Verpakt in een chique en fleurige giftbox met 2 originele Ferreira Port glazen.
Wat heb je nodig voor 12 stuks?
- 220 gram ongezouten roomboter
- 200 gram pure chocolade
- 100 gram melk chocolade
- 4 eieren
- 220 gram bruine suiker
- 160 gram zelfrijzend bakmeel
- 25 chocoladepaaseitjes naar keuze
Ook heb je nodig:
- Bakpapier
- Vierkante bakvorm
- Mixer
Bereidingswijze
20 minuten voorbereiding | 40 minuten in de oven
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Doe de 220 gram boter, 200 gram pure chocolade en 100 gram melkchocolade in een pannetje. Laat alles smelten tot een egale massa. Klop de vier eieren en de 220 gram bruine suiker met de mixer op. Voeg hier ook de egale massa van boter en chocolade aan toe. Tot slot voeg je hier ook het bakmeel aan toe. Als alles is opgeklopt, doe je dit in de bakvorm en deze vervolgens 30 minuten in de oven. Halveer de chocoladepaaseitjes. Na 30 minuten haal je de brownie uit de oven en verdeel je de halve chocolade eitjes over de bovenzijde van de brownie. Doe alles nog eens tien minuten in de oven. Haal de brownie na tien minuten uit de oven en laat deze wat afkoelen. Snijd de brownie in gelijke stukken en serveer deze met vanille ijs en of slagroom.
Wijntips bij dit bericht:
-
Een weelderige witte wijn met tonen van vers exotisch fruit, perzik, meloen, boter, noten en een lichte toets van eikenhout. ..Lees meer
Vanaf € 8,75 -
Zeer intense maar toch toegankelijke Italiaanse wijn. Zeldzaam veel wijn voor zijn prijs! ..Lees meer
Vanaf € 6,75 -
Louis Eschenauer Sauternes is een heerlijk zoete dessertwijn met tonen van gekristalliseerde mandarijn, abrikozenjam en citrus! ..Lees meer
Vanaf € 13,45