Wijntips

Twee lekkere recepten voor de paasbrunch met wijntips

15 Apr 2019
2-lekkere-recepten-voor-de-paasbrunch-met-wijntips

Pasen staat alweer bijna voor de deur. Voor mij betekent dat een lekker lang weekend gezelligheid, en genieten van lekkere hapjes met bijpassende wijnen. Ieder jaar is het weer het zelfde liedje: wat moet ik klaarmaken voor de paasbrunch!? Gelukkig weet ik het dit jaar al redelijk op tijd. Ik heb twee leuke en originele gerechtjes gevonden en deel deze graag met jullie!

Gevulde avocado met zalm en ei

Avocado is één van mijn favoriete vruchten. Het is gezond, ontzettend lekker en op super veel manieren te combineren. Voor de paasbrunch kies ik voor de combinatie met zalm en ei, heerlijk!

Wijntip | Bij dit gerecht past een heerlijk glas Manoir Grignon Chardonnay. Deze wijn bevat lichte toetsen van eikenhout die goed matchen bij het rokerige karakter van de zalm. Pak je liever feestelijk uit, dan is een brut champagne ook een perfecte keuze!

Wat heb je nodig voor vier personen?

  • Twee avocado's
  • Vier kleine eieren
  • 200 gram gerookte zalm
  • Peper
  • Tuinkers

Ook heb je nodig:

  • Bakblik
  • Mes
  • Lepel

Bereidingswijze
10minuten voorbereiding | 15 minuten in de oven

Verwarm de oven op 180 graden voor. Halveer de avocado over de lange kant. Verwijder de pit en hol beide helften van de avocado's uit, zodat de zalm en het ei erin passen. De schil haal je er niet af. Vul de helften eerst met een plak zalm. Tik hierna het ei open boven de avocado, zodat deze er invalt en strooi er wat peper naar smaak in. Leg de helften in een bakblik en doe deze 15 minuten in de oven. Haal de avocado's er na 15 minuten uit, strooi er wat tuinkers overheen en klaar!

Brownies met chocoladepaaseitjes

Bij ons thuis zijn de smaken erg verschillend, maar met chocolade kun je de meerderheid blij maken. Aangezien er chocoladepaaseitjes in overvloed zijn, kan ik er vast wel een aantal gebruiken voor het volgende recept: brownies met chocoladepaaseitjes. Ook erg lekker met een glaasje wijn.

Ik hoor je al denken: wijn en chocolade gaan toch helemaal niet samen? Oh jawel hoor! Er zijn een aantal wijnen die perfect matchen met chocolade, zoals de Rocca Don Ernesto Negroamaro en Excelsior Paddock Shiraz. Serveer je dit gerecht als dessert dan is de Louis Eschenauer Sauternes goddelijk hierbij! Hij is intens zoet en in de smaak vind je ook tonen van chocola terug.

Wat heb je nodig voor 12 stuks?

  • 220 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram pure chocolade
  • 100 gram melk chocolade
  • 4 eieren
  • 220 gram bruine suiker
  • 160 gram zelfrijzend bakmeel
  • 25 chocoladepaaseitjes naar keuze

Ook heb je nodig:

  • Bakpapier
  • Vierkante bakvorm
  • Mixer

Bereidingswijze
20 minuten voorbereiding | 40 minuten in de oven

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Doe de 220 gram boter, 200 gram pure chocolade en 100 gram melkchocolade in een pannetje. Laat alles smelten tot een egale massa. Klop de vier eieren en de 220 gram bruine suiker met de mixer op. Voeg hier ook de egale massa van boter en chocolade aan toe. Tot slot voeg je hier ook het bakmeel aan toe. Als alles is opgeklopt, doe je dit in de bakvorm en deze vervolgens 30 minuten in de oven. Halveer de chocoladepaaseitjes. Na 30 minuten haal je de brownie uit de oven en verdeel je de halve chocolade eitjes over de bovenzijde van de brownie. Doe alles nog eens tien minuten in de oven. Haal de brownie na tien minuten uit de oven en laat deze wat afkoelen. Snijd de brownie in gelijke stukken en serveer deze met vanille ijs en of slagroom.

Wijntips bij dit bericht: