Rocca Don Ernesto Negroamaro

Rocca Don Ernesto Negroamaro is een zeer intense maar toch toegankelijke Italiaanse rode wijn. Hij bevat tonen van zwoel en rijp fruit. Door de lichte houtlagering komen zachte tonen van vanille naar boven. Het zoet van rozijnen en specerijen komt mooi naar voren, afgewisseld met aangename bitters van espresso en cacao. Zeldzaam veel wijn voor zijn prijs. 

Rocca Don Ernesto Negroamaro is afkomstig van het wijnhuis Rocca Vini. De wijngaarden van deze wijn bevinden zich in Zuid-Italië, Puglia. Dit gebied staat sterk in de belangstelling door de productie van originele en betaalbare wijnen. Op grote schaal wordt er geïnvesteerd. Steeds vaker winnen wijnen uit Puglia aan populariteit. De Amerikaanse wijnjournalist Robert Parker noemt Apulië zelfs de meest spannende wijnregio van dit moment. De zonovergoten kracht uit de hak van de Italiaanse laars maakt deze rode wijn zeer intens en toch toegankelijk.

Rood: stoer en krachtig Rood: stoer en krachtig
Vanaf € 5,95
Dit product is direct leverbaar
i
Van Per fles
1 fles € 7,45
6 flessen € 5,95
Kenmerken
Wine expert Maarten

Maarten - Onze wijnexpert -

Deze heerlijke rode wijn is één van onze bestsellers. Veel mensen komen na een aankoop terug om deze wijn weer aan te schaffen. Groot gelijk, want het is ook echt een topper. Hij is erg toegankelijk, maar toch intens. Een echte allemansvriend!

Hoe waardeert u dit product?


Waardering
Ook het proberen waard: