Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij abelswijnen.nl voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer.

Na een lange dag maak ik het liefst een zo simpel mogelijk gerecht klaar. Voorwaarden: snel, vers, gezond, maar zeker ook lekker. Een tijdje geleden heb ik de zoete aardappel, ook wel bataat ontdekt. Hier kun je ontzettend veel gerechten mee maken. Daarnaast zijn deze aardappelen smaakvoller, vullen beter dan de 'gewone' aardappel en zitten ze boordevol vitamines en vezels!
Met een zoete ondertoon is de aardappel ook nog eens erg lekker. Een keer wat anders dan de gewone 'piepers'. Wist je dat ze ook heerlijk zijn in soep?
Wijntip
De Manoir Grignon Chardonnay is een goede match bij dit gerecht. De romige tint van de soep matcht hier super bij!
Wat heb je nodig voor vier personen?
- 3 eetlepels olijfolie
- 500 gram zoete aardappelen
- 2 bouillonblokjes
- 100 milliliter Crème Fraîche
- 500 milliliter gekookt water
- 175 gram champignons
- 1 prei
- 1 ui
Bereidingswijze
Klaar in minder dan 30 minuten
1) Snijd de champignons in schijfjes, de ui in snippers en de prei in reepjes.
2) Schil de zoete aardappelen, kook en pureer deze.
3) Doe de gepureerde aardappelen, Crème Fraîche, bouillonblokjes en het gekookte water in de soeppan en breng deze op hoog vuur aan de kook.
4) Voeg hier de gesneden champignons, uien en prei aan toe.
5) Laat het geheel een kleine tien minuten op middelhoog vuur koken. Roer regelmatig door.
6) Breng de soep met zout en peper op smaak.
Eet smakelijk!

-
Manoir Grignon Chardonnay
Een weelderige witte wijn met tonen van vers exotisch fruit, perzik, meloen, boter, noten en een lichte toets van eikenhout. ..Lees meer
Vanaf € 7,90