Recepten

Zoete aardappelsoep

16 Apr 2017
zoete-aardappelsoep

Na een lange dag maak ik het liefst een zo simpel mogelijk gerecht klaar. Voorwaarden: snel, vers, gezond, maar zeker ook lekker. Een tijdje geleden heb ik de zoete aardappel, ook wel bataat ontdekt. Hier kun je ontzettend veel gerechten mee maken. Daarnaast zijn deze aardappelen smaakvoller, vullen beter dan de 'gewone' aardappel en zitten ze boordevol vitamines en vezels!

Met een zoete ondertoon is de aardappel ook nog eens erg lekker. Een keer wat anders dan de gewone 'piepers'. Wist je dat ze ook heerlijk zijn in soep?

Wijntip 

De Manoir Grignon Chardonnay is een goede match bij dit gerecht. De romige tint van de soep matcht hier super bij!

Wat heb je nodig voor vier personen?

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 500 gram zoete aardappelen
  • 2 bouillonblokjes
  • 100 milliliter Crème Fraîche
  • 500 milliliter gekookt water
  • 175 gram champignons
  • 1 prei
  • 1 ui


Bereidingswijze

Klaar in minder dan 30 minuten

1) Snijd de champignons in schijfjes, de ui in snippers en de prei in reepjes.


2) Schil de zoete aardappelen, kook en pureer deze.


3) Doe de gepureerde aardappelen, Crème Fraîche, bouillonblokjes en het gekookte water in de soeppan en breng deze op hoog vuur aan de kook.


4) Voeg hier de gesneden champignons, uien en prei aan toe.


5) Laat het geheel een kleine tien minuten op middelhoog vuur koken. Roer regelmatig door.


6) Breng de soep met zout en peper op smaak.

 

Eet smakelijk!

Wijntips bij dit bericht: