Recepten

Zelfgemaakte pasta carbonarasaus

zelfgemaakte-pasta-carbonarasaus

Pasta carbonara uit een potje is niet verkeerd. Toch is zelfgemaakte saus vele malen lekkerder!

Wijntip | Welke wijn bij pasta carbonara?

De smaken die naar voren komen in het gerecht, zijn die van kaas en spek. Hierbij valt een mineralige wijn met weinig zuren vaak op zijn plek. Denk aan een wijn uit wijnstreek Piëmonte. Onze wijntip: Negro Roero Arneis Docg Serra Lupini

Wat heb je nodig voor vier personen?

  • 360 gram tagliatelle
  • 1 prei
  • 2 uien
  • 250 gram champignons
  • Twee scheutjes kookroom
  • 200 gram spekjes
  • Geraspte kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • Zout en peper
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Minder dan een half uur

1) Kook de tagliatelle al dente.

2) Snipper de ui, pers de knoflook, snijd de prei in halve ringen en de champignons in plakjes. Verwarm wat olijfolie in een pan en bak hier de uien, knoflook, champignons en prei in. Breng op smaak met zout en peper. Voeg hier tot slot wat kookroom aan toe.

3) Bak de spekjes in een koekenpan. Hier hoef je geen olie voor te gebruiken. Voeg de spekjes toe aan de groenten. Zo ook de geraspte kaas. Laat alles wat verwarmen en roer de tagliatelle hier tot slot ook aan toe.

Smakelijk!

Wijntips bij dit bericht:
  1. Negro Roero Arneis Docg Serra Lupini

    Negro Roero Arneis Docg Serra Lupini

    Zachte en intense Italiaanse topper met veel fruit! ..Lees meer

    Vanaf € 11,75