Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij abelswijnen.nl voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer.

Een Oosters gerecht vind ik altijd een goed idee! Dit keer heb ik een Thaise curry met mie, garnalen, paprika, tomaat en champignons voor u klaarstaan!
Wijntip
Wijnen van de Viognier zijn een goede match met kruidige en pittige gerechten. Zij kunnen de kruidigheid goed aan. Onze tip is de Excelsior Viognier.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 300 gram mie
- 2 eetlepels rode Thaise curry pasta
- 250 milliliter kokosmelk
- 400 gram grote garnalen
- 500 gram tomaten
- 250 gram champignons
- 1 rode paprika
- 1 Spaanse peper
- 3 teentjes knoflook
- 20 gram verse koriander
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereidingswijze
Minder dan een half uur
1) Pel de knoflook en pers. Snijd de tomaten in partjes, de paprika in blokjes, de peper in kleine ringetjes en de champignons in plakjes. Maak de garnalen schoon en verwijder het darmkanaal.
2) Kook de mie, zoals aangegeven op de verpakking.
3) Verhit een eetlepel olie in een wokpan. Bak de knoflook en voeg hier de champignons, paprika, peper en tomaten aan toe. Voeg de garnalen en de currypasta hieraan toe en roerbak vervolgens een minuut. Doe de kokosmelk erbij en laat het geheel nog ongeveer twee minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
4) Verdeel de mie over de borden, schep de curry hier overheen en garneer met wat grofgesneden koriander. Garneer eventueel ook met een partje limoen.
Smakelijk!

-
Oleo Almanzora Extra Virgin Olive Oil 500 ml. in blik
Favoriet van vele gerenommeerde Michelin chefs en heeft verschillende onderscheidingen in de wacht gesleept! ..Lees meer
€ 9,95