Recepten

Romig oventaartje van prei, zalm en paprika

21 May 2018
romig-oventaartje-van-prei-zalm-en-paprika

Ik weet niet echt of ik dit een taartje kan noemen, maar het is wel net zo lekker als taart! Dit taartje bestaat uit zalm, prei en paprika. Erg lekker én makkelijk.

Wijntip

Dit recept is romig en ietwat zoutig door de zalm. Een goede keuze is een wijn die deze smaken mooi balanceert. Denk aan een Chardonnay met houtopvoeding, zoals de El Castilla Viura Chardonnay

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 500 gram gerookte zalmsnippers
  • 1 paprika
  • 50 gram zuivelspread met bieslook
  • 900 gram prei a la crème uit de diepvries
  • 4 eieren
  • 1 theelepel rozemarijn
  • Peper en zout

Bereidingswijze

1) Voorbereiding minder dan een half uur | drie kwartier oventijd

2) Verwarm de oven voor op 180 graden.

3) Snijd de paprika in ringen.

4) Doe de prei in een steelpan en laat op zacht vuur ontdooien.

5) Klop de eieren los in een kom en voeg hier rozemarijn, peper, zout, zuivelspread en de zalmsnippers aan toe. Als de prei ontdooid is, voeg je deze hier ook aan toe. Doe het geheel in een ovenschaal en leg de paprikaringen in het mengsel. Bak gedurende een half uur gaar in de oven.

Smakelijk!

Wijntips bij dit bericht: