Recepten

Roergebakken mie met zoetzure groenten en kibbeling

06 Jun 2017
roergebakken-mie-met-zoetzure-groenten-en-kibbeling

De Aziatische keuken is één van mijn favorieten. Je kan er alle kanten mee op. Op het internet stuitte ik op een heerlijk en simpel gerecht (AH): roergebakken mie met zoetzure groenten en kibbeling.

Wijntip

Excelsior Viognier. Deze wijn heeft een heerlijke complexe smaak met iets van citroen en perzik. Viognier past over het algemeen goed bij Aziatische en kruidige gerechten. Bij deze wijn komt het gerecht zeker nog beter tot zijn recht.

Wat heb je nodig voor vier personen?

  • 400 gram mienestjes
  • 400 gram Oosterse wokgroenten
  • 300 gram gebakken kibbelingen
  • 100 milliliter zoetzure woksaus
  • 1 komkommer
  • 2 eetlepels olie

Bereidingswijze

Minder dan een half uur

1) Kook de mienestjes. Zie verpakking voor bereidingswijze.

2) Snijd de komkommer in reepjes.

3) Doe de olie in een wokpan. Bak de groenten beetgaar. Voeg hier de kibbeling aan toe. Laat deze vijf minuten mee bakken en voeg hier vervolgens de komkommer, woksaus en mie aan toe. Laat het geheel op hoog vuur doorbakken.

Eet smakelijk!