- Recepten (107)
- In the spotlights (44)
- Algemeen (78)
- Wijntips (90)
- Wijnnieuws (8)
Taart. Wie is er niet dol op? Ben je toch niet zo een zoetekauw, is deze hartige zalm-courgettetaart een uitkomst!
Wijntip | Welke wijn bij hartige taart van zalm en courgette?
Met de Domaine du Cleray Chardonnay, een volle, rijke en soepele witte wijn uit de Loire, komt dit gerecht goed tot zijn recht.
Wat heb je nodig voor vier personen?
- 150 gram gerookte zalmsnippers
- 1 courgette
- 250 gram ricotta
- 5 vellen bladerdeeg
- 100 gram geraspte kaas
- 1 ei
- 1 eetlepel paneermeel
- 2 eetlepels olijfolie
- Snufje zwarte peper en zout
- Boter
Bereidingswijze
20 minuten voorbereiding | 40 minuten in de oven
1) Verwarm de oven voor op 200 graden.
2) Was de courgette. Snijd deze in dunne plakjes en bak ze (halfgaar) in olijfolie in een pan.
3) Vet een bakvorm in en bekleed deze met het bladerdeeg.
4) Verdeel het paneermeel over de bodem. Doe de ricotta, geraspte kaas, zalm, courgette en het ei in een kom en klopt alles tot een geheel. Voeg er wat peper en zout aan toe voor de smaak. Doe het geheel in de bakvorm.
5) Doe de bakvorm ongeveer 40 minuten in de oven.
Smakelijk!