Recepten

Risottoballetjes

13 Jan 2020
risottoballetjes

Tijdens het borrelen mag een borrelhapje natuurlijk niet ontbreken. Dit keer hebben we risottoballetjes. Een keer wat anders dan bitterballen en erg makkelijk te bereiden!

Wijntip

Door de kaas is het gerecht erg machtig, vol en romig. Hier past een mooie Chardonnay bij. Geschikt is een Chardonnay met houtrijping. Op die manier matchen de romige tonen mooi. Onze tip: Sun Gate Chardonnay.

Wat heb je nodig voor 10 stuks?

  • 100 gram risottorijst
  • 75 gram mini mozzarellabolletjes
  • 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • Halve groentebouillontablet
  • Halve theelepel Italiaanse kruiden
  • 75 gram bloem
  • 75 gram paneermeel
  • 250 milliliter zonnebloemolie
  • 2 eieren
  • Peper en zout

Bereidingswijze

(Voor)bereiding 45 minuten | wachttijd 60 minuten

1) Breng de risotto samen met 180 milliliter water aan de kook. Roer om en voeg een halve bouillontablet toe. Roer door en laat de rijst met een deksel op de pan ongeveer tien minuten op laag vuur garen. Om aanbakken te voorkomen, regelmatig doorroeren. Laat de rijst ongeveer een uur afkoelen in een pan met deksel.

2) Meng de Parmezaanse kaas, kruiden en ei door de rijst heen en breng eventueel op smaak met peper en zout.

3) Verdeel de risotto in 10 porties. Pak een mozzarellabolletje en rol hier met je handen rijst omheen. Belangrijk is dat de rijst helemaal om de mozzarella zit.

4) Klop een ei los. Rol de ballen door de bloem, het ei en paneermeel.

5) Verhit olie in een pan en frituur hier de balletjes goudbruin in.

Smakelijk!

Wijntips bij dit bericht: