Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij abelswijnen.nl voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer.

Ik kan niet wachten tot ik weer volop kan genieten van asperges! Ik maak asperges vaak op de klassieke manier klaar: met botersaus en ei. Toch merk ik dat ik steeds meer experimenteer. Resultaat: asperges in risotto mét garnalen. Erg lekker!
Wijntip
Dit gerecht bevat veel lichte tonen. Denk aan de asperges en garnalen. Hierbij past een witte wijn goed bij. De Manoir Grignon Muscat Sec gaat erg goed met asperges, maar ook met de garnalen en de overige lichte tonen van het gerecht.
Wat heb je nodig voor vier personen?
- 500 gram witte asperges
- 250 gram gepelde grote garnalen
- 300 gram risottorijst
- 200 milliliter droge witte wijn
- 50 gram roomboter
- 3 tenen knoflook
- 3 bosuien
- 120 gram geraspte Grana Padano kaas
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereidingswijze
Ongeveer 1 uur
1) Schil de asperges en snijd de onderkant eraf. Doe ze vervolgens in een pan met water en breng gedurende tien minuten aan de kook. Strooi hier wat zout bij. Draai na de tien minuten het vuur uit en laat de asperges vervolgens nog tien minuten in de pan liggen. Haal de asperges hierna uit de pan. Gooi het vocht niet weg. Deze heb je nodig voor de risotto. Snijd de asperges in blokjes van ongeveer een centimeter.
2) Zeef het kookvocht in een maatbeker, totdat je een liter hebt. Heeft u niet genoeg? Vul het dan aan met water. Doe het kookvocht in een pan en houd het warm op laag vuur.
3) Pers de knoflook en snijd de bosui in ringen.
4) Verhit wat olijfolie in een pan en bak de knoflook ongeveer 1 minuut. Voeg hier de rijst aan toe en pak het gedurende minuut mee. Voeg hier de witte wijn aan toe. Roer, totdat het rijst de wijn heeft opgenomen. Voeg het kookvocht scheut voor scheut toe en wacht steeds tot de rijst deze heeft opgenomen. Ga door tot de risotto gaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
5) Maak de garnalen schoon en verwijder het darmkanaal. Bak ze en breng op smaak met peper en zout.
6) Haal de risotto van het vuur af. Voeg hier de asperges, garnalen, bosui, kaas en roomboter aan toe. Breng op smaak met peper en zout. Doe de deksel op de pan en laat een aantal minuten staan.
Smakelijk!

-
Manoir Grignon Muscat Sec
Verkozen tot dé Nederlandse Aspergewijn! Een opvallende Muscat wijn uit het Zuid-Franse. Gemaakt om direct te plezieren. ..Lees meer
€ 8,95 € 7,45Oleo Almanzora Extra Virgin Olive Oil 250 ml. in fles
Favoriet van vele gerenommeerde Michelin chefs en heeft verschillende onderscheidingen in de wacht gesleept! ..Lees meer
€ 6,95