Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij abelswijnen.nl voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer.

Geen kookinspiratie? Ga dan voor dit Aziatische recept. Het bestaat uit noedels, varkenshaas, groenten en een heerlijke oestersaus. Zo in een handomdraai gemaakt!
Wijntip
De Sun Gate Zinfandel is een perfecte wijn bij dit pittige gerecht. In deze rode wijn zit namelijk ook een licht kruidje dat de smaken in zowel de gerechten als wijn mooi balanceert.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 250 gram mie
- 250 gram varkenshaas
- 200 milliliter oestersaus
- 800 gram wokgroenten
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 2 centimeter verse gember
- 3 eetlepels arachideolie
- Peper en zout
Bereidingswijze
Minder dan een half uur
1) Bereid de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking.
2) Snijd de varkenshaas in de lengte door de helft. Strooi er wat kaneel, peper en zout overheen.
3) Verwarm de helft van de olie in een wokpan en bak de varkenshaas gaar. Voordat de varkenshaas helemaal gaar is, voeg je hier 2 eetlepels oestersaus aan toe. Als de varkenshaas klaar is, haal je deze uit de pan en houd je het warm in aluminiumfolie.
4) Verwijder de schil van de gember en rasp. Verhit de overige olie in de wokpan en bak hier de gember gedurende minuut in. Voeg hier de groenten bij en bak tot ze knapperig zijn. Voeg hier de noedels aan toe en de overige oestersaus. Bak nog een klein minuutje.
5) Snijd de varkenshaas is reepjes en garneer het wokgerecht.
Smakelijk!
