Recepten

In witte wijn gestoofde kip

26 Aug 2019
in-witte-wijn-gestoofde-kip

Wijn is niet alleen heerlijk om te nuttigen tijdens een maaltijd, maar ook perfect om mee te koken. Wijn kan namelijk een enorme verrijking zijn in een gerecht!

Wijntip

Drink bij dit gerecht de wijn die je ook gebruikt in het gerecht: Sun Gate Chardonnay. Hierdoor komen zowel de wijn en het gerecht tot zijn recht.

Wat heb je nodig voor vier personen?

  • 4 kippenborsten
  • 250 milliliter droge witte wijn: Sun Gate Chardonnay
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 500 milliliter water
  • 3 preien
  • 250 gram champignons
  • 200 gram crème fraîche
  • 4 teentjes knoflook
  • Handjevol verse tijm
  • 50 gram boter
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Voorbereiding minder dan een half uur | wachttijd ongeveer een half uur

1) Bak de kip in wat boter gedurende vijf minuten bruin.

2) Was de prei en snijd in ringen. Snijd de champignons in plakjes.

3) Pel de knoflook en pers.

4) Haal de kip uit de pan. Bak de prei, champignons en knoflook gedurende vier minuten in het bakvet van de kip.

5) Haal de blaadjes van de takjes tijm. Voeg toe aan de knoflook en prei. Doe dit ook met de wijn, bouillontabletten en water. Doe ook de kip weer in de pan en breng alles gedurende half uur aan de kook op laag vuur met de deksel op de pan.

6) Haal de kip uit de pan en laat afkoelen. Zet het vuur hoog en laat het kookvocht ongeveer tien minuten inkoken.

7) Voeg de crème fraîche toe aan het kookvocht en breng op smaak met peper en zout. Voeg de kip toe en warm op zonder te koken.

8) Snijd de peterselie fijn en voeg toe aan de pan.

Smakelijk!

Wijntips bij dit bericht: