Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij abelswijnen.nl voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer.

Afgelopen dagen was het heerlijk weer om te BBQ'en. Hiervoor hebben we een heerlijk recept, namelijk ribeye in rode wijn.
Wijntip
De Sun Gate Zinfandel is een perfecte wijn die hierbij gedronken kan worden. Deze wijn is trouwens ook erg lekker om te gebruiken voor in de marinade. Door de marinade en de te drinken wijn te matchen, komen zowel het gerecht als de wijn mooi in balans.
Wat heb je nodig voor 8 personen?
- 4 ribeyes
- 200 milliliter rode wijn van de Zinfandel: Sun Gate Zinfandel
- 4 eetlepels rode wijnazijn
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 200 milliliter olijfolie
Bereidingswijze
Voorbereiding ongeveer 10 minuten | wachttijd ongeveer 60 minuten.
1) Pel de knoflook en pers
2) Doe de wijn, wijnazijn, knoflook, oregano en olie in een kommetje en meng alles goed door elkaar. Leg de ribeye hierin en laat op kamertemperatuur ongeveer 60 minuten marineren. Zorg ervoor dat het vlees helemaal onder de marinade zit.
3) Haal de ribeye uit de marinade en dep droog met keukenpapier.
4) Leg op de barbecue (of grillpan). De tijd is afhankelijk van hoe gaar je het vlees wil hebben. In ongeveer vier minuten is het vlees rosé-doorbakken.

-
Oleo Almanzora Extra Virgin Olive Oil 500 ml. in blik
Favoriet van vele gerenommeerde Michelin chefs en heeft verschillende onderscheidingen in de wacht gesleept! ..Lees meer
€ 9,95