Algemeen

Wist je dat? Leuke weetjes over wijn!

wist-je-dat-leuke-weetjes-over-wijn

Wijn is voor de meesten misschien wel een vanzelfsprekend product. Toch zitten er een aantal leuke weetjes achter, waardoor je er misschien wel anders naar gaat kijken.

Waarom zit er een steel aan een wijnglas?

De steel van het wijnglas: dat is toch gewoon voor de mooiigheid? Fout! De steel heeft wel degelijk een functie. Het is namelijk om het glas aan vast te houden. Logisch, hoor ik je denken, maar er zit meer achter. Houd je je glas vast bij de kelk, warmt de wijn op. Dit heeft weer invloed op de smaak van de wijn!

Bang voor wijn

Angst voor wijn? Ja, het bestaat! Mensen met oenofobie voelen echt angst en soms zelfs haat voor wijn. Daarnaast is oenofobie ook echt erkend als ziekte.

Hoeveel druiven bevat een fles wijn?

Wist je dat er voor één fles wijn (0,75 liter) wel ongeveer 700 druiven gebruikt worden? Omgerekend is dit per glas wijn ongeveer 125 druiven!

Toosten op je gezondheid; waar komt dit vandaan?

De Grieken zijn degenen die begonnen met het toosten op de gezondheid. Niet zoals wij dat nu doen. Het begon allemaal bij een traditie. Het was namelijk traditie dat de gastheer van het gezelschap de eerste slok wijn nam. Bleef hij nog overeind staan, werd er bevestigd dat de wijn gewoon geschonken kon worden en dus niet vergiftigd was.

Bewaarwijn: hoe oud is de oudste fles wijn?

Wel eens van de Rudesheimer Apostelwein gehoord? Deze wijn wordt al bijna een eeuw in Duitsland bewaard. Deze drinkbare wijn komt uit 1927.Vond je dit al oud? Dan zul je versteld staan van de alleroudste wijn ter wereld. Het gaat om een wijn die uit 325-350 na Christus komt. Helaas is deze wijn niet meer drinkbaar. Wel kun je deze wijn een bezoekje brengen. Hij staan namelijk in Duitsland in het Historisch Museum der Pfaz in Speyer.

Wijntips bij dit bericht:
 1. Proefpakket Rode Wijn (6 flessen)

  Proefpakket Rode Wijn (6 flessen)

  Verschillend van stijl en smaak, maar alle zes meer dan de moeite waard. Laat je verrassen. ..Lees meer

  € 49,35 € 46,95
 2. Proefpakket witte wijn (6 flessen)

  Proefpakket witte wijn (6 flessen)

  Proef en laat je verrassen door deze overheerlijke witte wijnen. ..Lees meer

  € 52,85 € 49,95
 3. Proefpakket rosé wijn (6 flessen)

  Proefpakket rosé wijn (6 flessen)

  Proef en laat je verrassen door deze overheerlijke rosé wijnen. ..Lees meer

  € 52,35 € 49,95