Wijnnieuws

Het belangrijkste wijnnieuws

het-belangrijkste-wijnnieuws

Als u het nieuws actief volgt, heeft u vast wel wat nieuws over wijn voorbij zien komen. Wij hebben de belangrijkste nieuwtjes voor u opgesomd.

Kwaliteitswijnen uit Frankrijk

Goed nieuws: Franse kwaliteitswijnen zijn dit jaar goedkoper ten opzichte van vorig jaar. De wijn die vorig najaar is geoogst, rijpt nog in vaten. Handelaren hebben de wijnen kunnen voorproeven. De prijzen zijn gebaseerd op hun oordeel. Helaas gaan niet alle wijnhuizen mee met de prijsverlaging. Maar hey, wilde je altijd eens een dure kwaliteitswijn hebben, dan zeggen wij: sla nu je slag!

Franse rosé

Wat is er lekkerder dan met dit warme weer op het terras te genieten van een heerlijk glaasje rosé? Ik durf te wedden dat een gros van u dit zal beamen. Dat is ook wel te zien aan de cijfers. De vraag naar rosé is namelijk met ongeveer 30% toegenomen. Daarbij komt ook nog eens kijken dat de oogst in Frankrijk tegen is gevallen. Dit kan dus resulteren in een flinke prijsstijging. Veel vraag en weinig aanbod betekent hogere prijzen. Door onder andere de vorst zijn er minder bruikbare druiven. De kwaliteit is goed, maar het aantal is te weinig.

Eén troost: bovenstaande geldt voor Franse rosé wijnen. Gelukkig zijn er nog genoeg andere landen die rosé wijnen produceren en waarbij de oogst gewoon goed is gelukt.

Noodweer en Franse wijnvelden

Frankrijk heeft het dit jaar niet getroffen. Van een tekort naar rosé wijnen naar vernielde druivenplanten. Het hevige weer is hier de oorzaak van. Door de hagelstormen zijn er naar verwachting enkele duizenden hectare aan druivenplanten in wijnvelden bij Bordeaux vernield. Over het effect hiervan, zoals productie en prijs, is nog niet veel bekend.

Wijntips bij dit bericht:
 1. Chateau Lestage Simon Grand Vin de Bordeaux Haut-Médoc AOP 2014

  Chateau Lestage Simon Grand Vin de Bordeaux Haut-Médoc AOP 2018

  Heerlijke Bordeaux uit het topjaar 2017! Heeft een uitstekend bewaarpotentieel. ..Lees meer

  Vanaf € 18,50
 2. Château Bégadanet Médoc Cru Bourgeois AOP Château Bégadanet Médoc Cru Bourgeois AOP

  Château Bégadanet Médoc Cru Bourgeois AOP 2015

  Terecht een medaillewinnaar! Perfect uitgebalanceerd met soepele tannines, rokerige tonen in combinatie met bergen rood fruit en een mooie lange afdronk. ..Lees meer

  Rating:
  100%
  Vanaf € 9,99
 3. Château l'Ermitage Listrac Médoc Cru Bourgeois

  Château L'Ermitage Listrac Médoc Cru Bourgeois 2016

  Een prachtige klassieke rode wijn. Het is een frisse en elegante wijn die toch lekker vol in de mond is. Winnaar van een gouden medaille op de Concours de Bordeaux 2017! ..Lees meer

  Vanaf € 14,99