Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij abelswijnen.nl voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer.

Het haringseizoen is officieel van start gegaan en dat betekent dat een lekker gerecht met haring natuurlijk niet mag ontbreken. Dit keer maken we een lekkere tartaar van haring!
Wijntip
Het gerecht is zoutig en romig tegelijk. Kies daarom voor een droge en frisse witte wijn met weinig zuren, zodat de smaken van zowel het gerecht als de wijn goed naar voren komen. Een goede keuze is de Signature Montplo Ugni Blanc - Colombard.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 4 zoute haringen
- 1 sjalotje
- 25 gram verse bieslook
- 200 milliliter crème fraîche
- 2 theelepels komijnzaad
- Peper en zout
- Ook nodig: kookringen of iets dat net zoals kookringen kan fungeren.
Bereidingswijze
Minder dan een half uur
1) Snijd de haring in kleine stukjes, snipper de sjalot en snijd de bieslook fijn.
2) Doe de haring in een bak en voeg daar de sjalot, crème fraîche, bieslook en peper en zout aan toe. Houd van de bieslook nog een klein handje vol achter.
3) Zet de kookringen op een bord en verdeel hier de haring over. Druk een beetje aan.
4) Verwijder de kookringen en garneer de tartaar met de overgebleven bieslook en komijn.
Smakelijk!

-
Signature Montplo Ugni Blanc - Colombard
Fantastische witte wijn met een goede prijs-kwaliteit verhouding. Droog en fris met een exotisch bouquet. ..Lees meer
Vanaf € 5,25