In the spotlights

In the spotlights: Muscat

22 Apr 2019
in-the-spotlights-muscat

Eén van de oudste druivenrassen is de Muscat. Dit is een witte druif, die vroeg rijpt en het erg goed doet in warmere klimaten. De Muscat wordt wereldwijd verbouwd. Een herkenbare druif met veel smaak en daarom ook blind te herkennen. Een Muscatwijn is de enigste wijn die je direct doet denken aan druiven. Andere associaties zijn citrusvruchten en witte bloemen. De Muscat heeft diverse varianten.

De naam Muscat

Eigenlijk is de naam Muscat een algemene noemer voor verschillende druiven. Hierom is de naam Muscat dus een beetje verwarrend. Andere benamingen van de Muscat zijn ook wel Moscatel (Spaans), Moscato (Italiaans) en Muskateller (Duits).

Muscat wijnen

De Muscat geeft zowel zoete als strakke droge wijnen. Voor zoete wijnen wordt de gisting onderbroken door het toevoegen van wijnalcohol. Onvergiste suikers geven de wijn een zoete smaak.

Eigenschappen Muscat

De Muscat is erg aromatisch en geeft de wijn vaak een muskaataroma. Wijnen van de Muscat hebben vaak de geur van bloemen, muskaat en fruit. De Muscat wordt ook wel bijendruif genoemd, omdat bijen dol zijn op de zoete Muscat.

Bekijk ons assortiment Muscat wijnen!

Wijntips bij dit bericht: