Algemeen

Bodegas Rueda Perez: het wijnhuis achter José Galo

bodegas-rueda-perez-het-wijnhuis-achter-jose-galo

In Pozaldez, Valladolid, midden in wijnstreek Rueda vinden we het familiebedrijf Bodegas Rueda Pérez. Dit wijnhuis is in het bezit van wijngaarden die uitstekende en frisse wijnen opleveren. Bodegas Rueda Pérez werkt met de nieuwste technieken wat resulteert in high-end wijnen.

Wijngaarden van Bodegas Rueda Pérez

De wijngaarden van Bodegas Rueda Pérez liggen op een rotsachtig terroir. De wijnstokken worden volgens de Espalier methode (op plantenframes) geleid. Deze zijn geplant op een donkere bodem die erg arm en rotsachtig is. Wel is de bodem gemakkelijk te bewerken. Daarnaast is de bodem goed doorlatend en licht zilt wat perfect is voor de Verdejo druif.

Ook gebruiken ze uitsluitend roestvrijstaal om een zo mooi mogelijke reflectie te geven van het terroir en de druiven. Daarnaast vindt er een volledige controle van de vinificatie plaats. Dit gebeurt door middel van een uitgekiend koelingsproces tijdens de vergisting en gekoelde isothermische opslag op RVS.

Verdejo wijnen

Tot 2002 verkocht familie Rueda Perez haar druiven. In dat jaar bouwden ze een nieuwe bodega. Sindsdien worden de druiven niet meer verkocht, maar brengen ze zelf witte wijnen op de markt. De wijnen die familie Rueda Perez maken, zijn van 100% Verdejo druiven uit de eigen wijngaarden. De kenmerken van de Verdejo druif komen erg herkenbaar terug in de wijnen van Bodegas Rueda Perez.

Bodegas Rueda Perez is het wijnhuis van onze prachtige Rueda wijn: José Galo Rueda Verdejo.

Wijntips bij dit bericht:
 1. Jose Galo Rueda Verdejo Jose Galo Rueda Verdejo

  José Galo Rueda Verdejo

  Misschien wel het spannendste Spaanse wit van dit moment! Jose Galo is 100% Verdejo druif uit de Rueda. ..Lees meer

  Rating:
  100%
  € 8,99 € 7,45