Recepten

Spaanse chorizo-visschotel

14 Oct 2019
spaanse-chorizo-visschotel

Als ik aan chorizo en vis denk, denk ik aan Spanje. Als ik aan Spanje denk, denk ik aan wijnen. Als je deze elementen samenvoegt, ontstaat er iets geweldig moois!

Wijntip

Bij dit Spaanse gerecht past een mooie Rueda wijn. Onze José Galo Rueda Verdejo is een perfecte match. Deze wijn is licht bitter en bevat een frisse afdronk. Dit gaat erg goed samen met de pikante smaak van de chorizo en de smaak van de tomaten.

Wat heb je nodig voor vier personen?

  • 500 gram kabeljauw
  • 250 gram chorizoworst
  • 2 paprika's: één rode en één gele
  • 800 gram gepelde tomaten
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • Handjevol zwarte olijven zonder pit
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Peper en zout

1) Kook de rijst, zoals vermeld op de verpakking.

2) Snijd de chorizo in blokjes en de paprika in reepjes. Pel de ui en snipper en pers de knoflook.

3) Bak de chorizo in een koekenpan. Hier hoeft geen olie aan toegevoegd de worden. Voeg hier de knoflook en ui aan toe en fruit. Als de chorizo goudbruin is gebakken, voeg je de paprika's toe en bak je gedurende vijf minuten. Voeg de gepelde tomaten en olijven toe en breng het geheel aan de kook.

4) Zet het geheel op laag vuur en leg de vis in de saus. Doe de deksel op de pan en laat de vis ongeveer vier minuten stoven. Haal de deksel van de pan en stoof nogmaals gedurende drie minuten.

5) Haal de vis uit de pan en kook de saus nog eens twee minuten. Breng op smaak met zout en peper.

6) Verdeel de rijst, vis en saus over vier borden. Smakelijk!

Wijntips bij dit bericht: