Idi di Marzo Oro del Mare Pecorino Idi di Marzo Oro del Mare Pecorino

Idi di Marzo Oro del Mare Pecorino

Vegan wijn | Italiaanse wijn | Terre di Chieti IGT | Pecorino | 2022

Idi di Marzo Oro del Mare Pecorino: een parel uit Italië!

Idi di Marzo Oro del Mare Pecorino is een Italiaanse witte wijn uit Terre di Chieti. Echt een pareltje als je het ons vraagt. Wow, alleen die fles al is een lust voor het oog. En als je dan een eerste slok neemt ben je helemaal verkocht. Wat een heerlijke wijn is dit! Die mening deelt ook de bekende wijnrecensent Harold Hamersma met ons. Hij heeft deze wijn beoordeeld met een 8,5 en zegt het volgende over deze wijn:

"Deze Pecorino is op de hoofdweg gebleven richting kleine ananas, lispelende lychees, rijpe appels, roze grapefruit en tintelende zuren. Door de open raampjes waaien de fijne geuren van bermkruiden binnen. Overtuigende Pecorino."

Kleur, geur en smaak van Idi di Marzo Oro del Mare Pecorino

Bij het inschenken van je eerste glas valt direct de mooie intens gele kleur op. Je zal zeer zeker geuren van citrus ruiken. Na een slok kom je er al snel achter hoe fris deze wijn is. Tonen van lychee en citrus zijn niet te missen.

Een perfecte wijn om te serveren bij rauwe vis of bij verse kazen.
Wit: strak en fruitig Wit: strak en fruitig
Vanaf € 9,99
Dit product is direct leverbaar
i
Van Per fles
1 fles € 11,99
6 flessen € 9,99
Kenmerken
Meer informatie
Wine expert Maarten

Maarten - Onze wijnexpert -

De Pecorino druif is een beetje mysterieus. Volgens een legende komt de druif aan zijn naam dankzij de schapen (in het Italiaans 'pecora') die op de bergen van de Abruzzen leefden. Zij zagen de druiven die hier groeiden als hun favoriete snack!

De wijngaarden waar de druiven voor deze Idi di Marzo Oro del Mare Pecorino groeien, hebben een perfecte ligging op het Zuid-Oosten aan zee op kalksteen en kleigronden. Mede door deze liggen hebben de wijnen een perfecte scherpte en structuur. De Pecorino druiven worden hier ook wel het goud van de zee genoemd, oftewel 'Oro del Mare'.

Hoe waardeert u dit product?


Waardering
Ook het proberen waard: