- Recepten (106)
- In the spotlights (34)
- Algemeen (77)
- Wijntips (86)
- Wijnnieuws (7)
Het is u vast niet ontgaan: vorige week is het haringseizoen van start gegaan. Naast dat je haring gewoon rauw met wat uitjes of op een broodje eet, is deze variant ook erg lekker! Een keer wat anders...
Wijntip | Welke wijn bij gevulde witlofblaadjes?
La Linda Chardonnay Unoaked. Deze wijn gaat hand in hand met haring! Doordat de wijn droog en fris is, komt de smaak van zowel de haring als de wijn goed tot zijn recht.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 2 haringen
- Halve rode ui
- 1 stronk witlof
- 1 gekookt ei
- 1 zure augurk
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel rodewijnazijn
- 3 takjes peperselie
- 2 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze
Minder dan een half uur
1) Meng de mosterd en azijn. Voeg er olie aan toe en meng het geheel goed door elkaar, zodat het bindt en je een dressing hebt. Breng het op smaak met wat peper en zout.
2) Snipper de ui en snijd de augurk en het gekookte ei in kleine stukken. Voeg hier de dressing aan toe en meng het geheel goed door elkaar: je hebt nu een eiersalade.
3) Snijd elke haring in acht stukken. Haal 8 grote bladen van de witlof af. Vul het blad met de eiersalade en 2 stukken haring.
Smakelijk!