Recepten

Auberginerolletjes met tomaat en mozzarella

21 Jun 2017
auberginerolletjes-met-tomaat-en-mozzarella

Als we het over de Italiaanse keuken hebben, denken we al snel aan pasta en pizza. Net wat gezonder en zeker niet minder lekker zijn deze aubergineballetjes met tomaat en mozzarella!

Wijntip

Bij dit Italiaanse gerecht schenken we natuurlijk een Italiaanse witte wijn: Colle dei Tigli Bianco del Veneto. Deze wijn smaakt licht en fruitig met een vleugje honing. Hij ruikt naar perzik en bloemen en smaakt licht en fruitig met een vleugje honing. Hierdoor combineert hij heel goed met de zachte en romige smaak van de mozzarella en aubergine. Voor de liefhebbers van Italiaanse rode wijn: Rosso Passo, een sappige en fruitige rode wijn met een middelzwaar karakter. Deze Italiaanse wijn is een absolute alleskunner en zal ook bij dit gerecht goed tot zijn recht komen

Wat heeft u nodig voor 2 personen?

  • 1 aubergine
  • 100 milliliter gezeefde tomaten
  • 1 bol mozzarella
  • 3 takjes peterselie
  • Geraspte kaas
  • Zongedroogde tomaatjes
  • 3 theelepels pesto
  • Olijfolie
  • Zwarte peper
  • Zout

Bereidingswijze

Voorbereiding minder dan een half uur | 25 minuten oventijd

1) Verwarm de oven voor op 200 graden.

2) Snijd de aubergine in ongeveer acht lange plakken. Bestrooi deze plakken met zout en laat het ongeveer een half uur liggen.

3) Dep de plakken aubergine droog met een schone theedoek. Giet er wat olijfolie overheen en rooster ze in een grillpan.

4) Snijd de mozzarella in plakken.

5) Vet een ovenschaal in. Hak de zongedroogde tomaten fijn. Meng ze met peterselie, pesto en zwarte peper. Besmeer de auberginereepjes met dit mengsel en leg er een plak mozzarella op.

6) Rol de aubergineplakken op en leg ze in de ovenschaal. Mocht dit niet blijven liggen, doe er dan een tandenstoker door.

7) Verdun de gezeefde tomaten met wat water. Schenk dit over de auberginerollen. Strooi er tot slot geraspte kaas over en laat het 25 minuten in de oven bakken.

Smakelijk!

Wijntips bij dit bericht: