Algemeen

Hoe is wijn ontstaan?

hoe-is-wijn-ontstaan

Als je een geschiedenisboek opent, kom je geheid afbeeldingen tegen van mensen met wijn. Denk aan de bijbel: verhalen waar volop wijn wordt gedronken, maar ver daarvoor ook al; in de Romeinse tijd. Zolang we het ons kunnen herinneren, bestaat deze alcoholische drank en de populariteit blijft maar stijgen. Echter, hoe is wijn ontstaan?

De eerste wijngaard

Er is geen exact bewijs, maar naar aanleiding van wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat de eerste wijnstokken rond 7000 voor christus zijn ontdekt in Kaukasus. De verhalen doen dat er een herder was die op een berg, genaamd Ararat, de eerste wilde druif plukte. Er werd ontdekt dat als je de druiven perste in een ton en even liet staan, de sappen gingen gisten. En voilà, wijn is ontstaan! Kort na deze grote ontdekking werd in de regio de eerste wijngaard geplant.

Oorsprong van wijn

Helaas is veel informatie wat betreft de oorsprong van wijn verloren gegaan, maar één ding is zeker: wijn heeft een rijke geschiedenis die duizenden jaren teruggaat in de tijd. Wijn heeft altijd een sterkte symbolische kracht gehad en tot op heden staat het in verband met gezelligheid, maar ook met cultuur en religie!

Wijntips bij dit bericht:
 1. Proefpakket Rode Wijn (6 flessen)

  Proefpakket Rode Wijn (6 flessen)

  Verschillend van stijl en smaak, maar alle zes meer dan de moeite waard. Laat je verrassen. ..Lees meer

  € 49,35 € 46,95
 2. Proefpakket witte wijn (6 flessen)

  Proefpakket witte wijn (6 flessen)

  Proef en laat je verrassen door deze overheerlijke witte wijnen. ..Lees meer

  € 52,85 € 49,95