- Recepten (107)
- In the spotlights (44)
- Algemeen (78)
- Wijntips (90)
- Wijnnieuws (8)
De Chinese keuken kent veel variaties en is van velen favoriet. De meeste mensen halen deze gerechten af, maar je kunt ook zelf heerlijke Chinese gerechten maken!
Wijntip | Welke wijn bij varkensvlees volgens Chinees recept?
Dit gerecht is door de ananas licht zoet van smaak. Een frisse en fruitige witte wijnen erg lekker bij. Denk bijvoorbeeld aan een wijn van Pinot Blanc, zoals de Philippe Michel Pinot Blanc Arthur Metz.
Wat heb je nodig voor vier personen?
- 500 gram varkenshaas in plakjes gesneden
- Halve ananas
- 2 paprika's
- 3 bosuitjes
- 4 eetlepels bloem
- 2 theelepels kaneelpoeder
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereidingswijze
Minder dan een half uur
1) Schil de ananas en snijd in de lengte door. Snijd in dunne plakjes en verwijder de harde gedeelte van de ananas.
2) Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in blokjes.
3) Snijd de bosuitjes in kleine ringen.
4) Snijd het vlees in dunne plakken.
5) Doe de bloem in een kom en meng met de kaneel. Breng wat op smaak met peper en zout. Voeg het vlees toe en zorg ervoor dat het vlees bedekt is met bloem.
6) Doe wat ongeveer twee eetlepels olie in een wokpan en roerbak het vlees gedurende drie minuten op hoog vuur. Voeg de paprika toe en na ongeveer twee minuten de ananas. Bak nog ongeveer een minuut en voeg dan de bosui toe. Roerbak nogmaals een minuut.
Erg lekker met rijst of noodles. Enjoy!
Wijntips bij dit bericht:
-
Philippe Michel Pinot Blanc Arthur Metz
Heerlijke Elzasser, van het bekende wijnhuis Arthur Metz. Dorstlessend, fris van smaak. ..Lees meer
Vanaf € 9,99