Recepten

Varkenshaas met gewokte bloemkool

14 Aug 2018
varkenshaas-met-gewokte-bloemkool

De Aziatische keuken is vaak erg kruidig en pittig. Niet ideaal om met elke wijn te combineren, maar toch zijn er een aantal wijnen die hier perfect bij matchen. Dit keer hebben we een recept klaarstaan die gemakkelijk te bereiden is en ook nog eens erg lekker. Perfect met rijst of mie.

Wijntip

In dit gerecht komen de gember en peper goed naar voren. De kruidigheid van de gember en knoflook proef je ook goed. Om de pittigheid wat te onderdrukken, kun je het beste gaan voor een frisse lichte wijn met weinig alcohol. Perfect is de Norbert Schmelzer Grüner Veltliner Classic.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 400 gram varkenshaas
  • 1 bloemkool
  • 3 centimeter gemberwortel
  • 15 gram koriander
  • 75 gram ongezouten cashewnoten
  • Twee eetlepels citroensap
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • Halve ui
  • 1 bouillonblok
  • Olijfolie
  • Zwarte peper en zout
  • 100 milliliter water

Bereidingswijze

Ongeveer een half uur

1) Snijd de koriander fijn, snipper de ui, pers de knoflook fijn, snijd de peper in dunne schijfjes, snijd de gemberwortel in reepjes en hak de cashewnoten fijn.

2) Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Was deze en dep droog.

3) Snijd de varkenshaas in dunne plakjes.

4) Verhit in een wokpan wat olie. Bak hier de varkenshaas in. Bestrooi met wat zwarte peper en zout. Haal uit de pan.

5) Verhit wat olie in een pan en fruit hier de ui, knoflook en gember in. Verkorrel het bouillonblokje en strooi eroverheen. Regelmatig omscheppen. Voeg na een halve minuut de bloemkool toe en roerbak gedurende drie minuten. Voeg hier het water aan toe en breng aan de kook op laag vuur tot de bloemkool beetgaar is. Dek de pan met een deksel af. Regelmatig omscheppen.

6) Zet de pan nu op hoog vuur en voeg de varkenshaas en cashewnoten toe. Laag het geheel om hoog vuur bakken. Voeg de koriander en het citroensap toe.

Smakelijk!

Wijntips bij dit bericht: