Algemeen

Weg met de kater dankzij deze wondermiddelen!

14 Aug 2018
weg-met-de-kater-dankzij-deze-wondermiddelen

Ja hoor, je had jezelf nog zo voorgenomen om het 'netjes' te houden wat betreft de wijn. Eén wijntje en meer niet, want de volgende dag moet je weer fris en fruitig zijn. Helaas heb je deze belofte aan jezelf niet waargemaakt. Eindstand: kater. Toch zijn er naar verluid een aantal wondermiddelen die je kater als sneeuw voor de zon doen verdwijnen...

Bananenmilkshake

Een bananenmilkshake zou je, dankzij de vitamine B, weer een energieboost geven. Daarnaast heeft het een kalmerend effect op de maag. Het gaat hier trouwens wel om een zelfgemaakte bananenmilkshake met 'echte' banaan!

Cola

Alcohol wordt in je lichaam afgebroken door suikers. Naast dat cola genoeg suiker bevat, zit er ook nog eens cafeïne in. Cafeïne zorgt ervoor dat je weer helder gaat denken.

Boerenkool

In boerenkool zitten veel vitamines, weinig calorieën en erg veel vezels. Door deze samenstelling worden je hoofdpijn en misselijkheid (mogelijk) verzacht.

Amandelen

In amandelen zit erg veel vitamine E. Dit zou de cellen die beschadigd zijn tijdens jouw gezellige avond helpen herstellen.

Perensap

Perensap is hét wondermiddel tegen een kater. Eén glas perensap helpt naar verluid al om een kater te voorkomen. Het verlaagt het dranklevel in je bloed, waardoor de kans op een kater aanzienlijk verlaagd wordt. Onze tip: nuttig wat perensap tussen de wijntjes door.

Of deze middelen echt wondermiddelen tegen een kater zijn, weten we niet, maar het valt altijd te proberen, toch?

Wijntips bij dit bericht: