Recepten

Tom Kha Kai: kipkokossoep

30 Jan 2018
tom-kha-kai-kipkokossoep

Deze romige kipkokossoep is een erg populaire soep in Azië. Deze willen we u zeker niet onthouden, want hij is heerlijk! De soep bevat veel smaken, waardoor hij perfect is met een lekkere wijn.

Wijntip

Deze soep bevat tal van smaken: zuur, zout, zoet, pittig en romig. Doordat er zoveel smaken zijn, kun je hier iets heel moois van creëren met een wijn. Wat hier lekker bij is, is een Viognier. Deze wijnen zijn niet zoet, bevatten veel fruit en bevatten vaak kruidige en romige tonen. Dit sluit mooi aan bij het gerecht. Onze tip: Excelsior Viognier!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 300 milliliter kokosmelk
  • 1 kippenbouillon blok
  • 150 gram kipfilet in blokjes
  • 1 (klein) bakje champignons
  • 4 centimeter laoswortel
  • 1 rode peper
  • 2 stengels citroenblad
  • 2 theelepels geraspte citroenschil
  • 1 rode peper
  • 1 eetlepel vissaus
  • 75 gram taugé
  • 1 limoen
  • 1 lente-ui
  • Zwarte peper

Bereidingswijze

Minder dan een half uur

1) Snijd de champignons en laos in plakjes. Snijd de peper fijn en kneus het citroengras.

2) Breng 250 milliliter water aan de kook samen met de kokosmelk en het bouillonblokje. Voeg hier de kipfiletblokjes, laos, citroengras, peper en twee theelepels geraspte citroen aan toe en laat het geheel ongeveer een kwartier op zacht vuur doorkoken.

3) Voeg de champignons toe aan de soep en laat deze vijf minuten doorkoken. Breng de soep op smaak met zwarte peper en vissaus.

4) Snijd de lente-ui in dunne ringetjes. Doe de taugé in een kommetje, schenk hier de soep overheen en garneer met lente-ui en partjes limoen.

Enjoy!