Recepten

Tholomies Crémant de Limoux Brut: aanbevelingen van hubrecht duijker

Hubrecht Duijker is een echte wijnkenner. Hij heeft meer dan 80 boeken geschreven over wijn, heeft het woord vinoloog uitgevonden en is uitgeroepen tot beste wijnpublicist van de wereld.

Elke maand brengt Hubrecht Duijker een magazine uit op zijn website. Hierin staan wijnen die hij heeft geproefd en zijn oordeel daarover. Zo heeft hij ook zijn oordeel gegeven over onze Tholomies Crémant de Limoux Brut.

Oordeel Hubrecht Duijker over Tholomies Crémant de Limoux Brut

Hubrecht Duijker zegt het volgende over deze crémant: ‘’Na twaalf maanden kelderrust ontstond een fijn en volop schuimende, zeer smakelijke, goed gevulde bubbelwijn waarin sappig citrusfruit plezierig samengaat met o.m. specerijen.’’

Meer informatie vind je op de website van Hubrecht Duijker.

Tholomies Crémant de Limoux Brut

Tholomies Crémant de Limoux Brut is een mousserende wijn uit Limoux, Zuid-Frankrijk. Deze bubbel bestaat voor 60% uit Chardonnay, 30% Chenin Blanc en 10% Pinot Noir. De perfecte combinatie voor een crémant de Limoux! Deze bubbel is goudgeel van kleur. Hij heeft geuren van citrus en amandel. Je proeft iets van pruimen. Verder is hij erg soepel en verfrissend in de mond. De afdronk is lang met aroma’s van toast daarin.

Château de Tholomies

Château de Tholomies ligt op 30 kilometer van Carcassonne in Languedoc-Roussillon. De druiven van Château de Tholomies worden uitsluitend biologisch geteeld. Het wijnhuis heeft een rijke geschiedenis. Er zijn sporen van de Romeinse tijd ontdekt. Ook sporen uit de tijd van de Visigoten zijn opgedoken. Helaas maken religieuze oorlogen in de geschiedenis het lastig om meer details van de geschiedenis van Château de Tholomies te identificeren.

Ben je benieuwd geworden naar de Tholomies Crémant de Limoux Brut? Bestel hem online via onze website of koop het in onze winkel Bastion Wine & Spirits.

Wijntips bij dit bericht:
  1. Tholomies Crémant de Limoux Brut Tholomies Crémant de Limoux Brut Tholomies Crémant de Limoux Brut

    Tholomies Crémant de Limoux Brut

    Deze droge bubbel is een tip van Hubrecht Duijker, bekende en gerespecteerde wijnjournalist. Aangenaam in de mond met een lange afdronk. ..Lees meer

    Vanaf € 9,99