- Recepten (107)
- In the spotlights (44)
- Algemeen (78)
- Wijntips (90)
- Wijnnieuws (8)
We kunnen wel stellen dat het nu écht herfst is! Het weer is herfstachtiger en het is eerder donker. Vooral tijdens deze dagen verlang is naar een herfstachtig gerecht. Wat is er nou meer herfstachtiger dan pompoen!? Dit keer eten we heerlijke spaghetti met pompoensaus!
Wijntip | Welke wijn bij spaghetti met pompoensaus?
Dit gerecht is vooral zoutig, maar tegelijkertijd ook romig van smaak door de witte kaas. Dit combineert mooi met een lichte fruitige rode wijn, zoals de Cape Dream Merlot Cabernet Sauvignon. Dit is een lichte rode wijn die erg mooi past bij de smaak van het gerecht.
Wat heb je nodig vier personen?
- 300 gram spaghetti
- 500 gram verse pompoen
- 70 gram tomatenpuree
- 1 ui
- 15 gram peterselie
- 50 gram ongebrande hazelnoten
- 100 gram witte kaas
- 1 eetlepel kristalsuiker
- 3 eetlepels olijfolie
- Zout en peper
Bereidingswijze
Minder dan een half uur
1) Snipper de ui.
2) Maak de pompoen schoon. Snijd in vieren en verwijder de zaden en draden met een mes. Snijd de pompoen in blokjes.
3) Hak de peterselie fijn en verkruimel de kaas. Hak de hazelnoten met een keukenmachine.
4) Verhit de olie in een pan en fruit de ui. Voeg de tomatenpuree toe en roer door elkaar. Bak ongeveer een minuut mee. Voeg de pompoen toe en bak ongeveer vier minuten mee. Schep regelmatig om. Breng op smaak met zout en peper. Doe de deksel op de pan en laat ongeveer 10 minuten koken op zacht vuur. Zorg ervoor dat de pompoen een saus is geworden. Zijn er nog teveel vaste stukken, haal er dan een staafmixer doorheen.
5) Kook de spaghetti, zoals aangegeven op de verpakking.
6) Voeg de spaghetti toe aan de saus, samen met de gehakte hazelnoten, witte kaas en peterselie. Meng door elkaar.
Smakelijk!