Cape Dream Merlot Cabernet Sauvignon

Cape Dream Merlot Cabernet Sauvignon is een robijnrode wijn. Fruit speelt in deze Zuid-Afrikaanse rode wijn de hoofdrol. De fruitige tonen ruik je namelijk direct als de wijn vrijkomt. Ook in de mond proef je heel veel jong rood fruit. Een lekker makkelijke wijn met een soepele afdronk. Afkomstig uit het prachtige Zuid-Afrika.

Rood: licht, elegant en fruitig Rood: licht, elegant en fruitig
Vanaf € 5,45
Dit product is direct leverbaar
i
Van Per fles
1 fles € 5,95
6 flessen € 5,45
Kenmerken
Meer informatie
Wine expert Maarten

Maarten - Onze wijnexpert -

Zuid-Afrika heeft een rijke wijngeschiedenis. Ook al behoort Zuid-Afrika tot de 'nieuwe wijnwereld', er wordt al sinds 1652 wijn verbouwd. Het waren de Nederlanders die ermee begonnen. ZIj hadden alleen niet zoveel verstand van het verbouwen van wijn. Enkele jaren kwamen de Fransen. Zij hadden hier meer verstand en met hun kennis en verfijnde methoden werd de kwaliteit van de wijn flink verbeterd.

Uiteindelijk vond er een boycot ten gevolge van de apartheid plaats. Dit zorgde ervoor dat Zuid-Afrikaanse wijn (bijna) niet verkrijgbaar was in Nederland. Toen Mandela vrijgelaten werd en de apartheid werd afgeschaft, werden deze sancties opgeheven. De Zuid-Afrikaanse wijnhuizen begonnen met een inhaalrace en met succes!

Hoe waardeert u dit product?


Waardering
Ook het proberen waard: