Recepten

Roasted pumpkin

05 Sep 2017
roasted-pumpkin

Nu de herfst weer in aantocht is, liggen ze weer volop bij de groenteboer: pompoenen. Je hebt ze in allerlei kleuren en maten. Hoewel ik niet direct aan pompoenen denk als ik een lekkere maaltijd wil bereiden, dagen deze oranje groenten mij toch uit om ermee te experimenteren in de keuken. Hierbij een variant uit de oven: roasted pumpkin.

Wijntip

Pompoen an sich geeft een zachte, weeïge, zoete smaak en vraagt dan ook om een wijn die daarmee om kan gaan. Manoir Grignon Muscat Sec is explosief en toch ingetogen. Kruidig, sappig en toch lichtvoetig van smaak met subtiele zuren als fijne tegenhanger van de zachte en zoete smaak van de pompoen.

Wat heb je nodig voor vier personen?

  • 1 flespompoen
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 100 gram Japans paneermeel (panko)
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden
  • 1 citroen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze

Minder dan een half uur | 20 minuten in de oven

1) Verwarm de oven op 180 graden voor.

2) Snijd de pompoen in dunne plakken van ongeveer één centimeter breed. De binnenkant neem je niet mee en gooi je weg.

3) Leg de pompoenstukjes op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel de stukjes met olijfolie en gooi er vervolgens een halve eetlepel Italiaanse kruiden overheen en wat peper en zout. Bak de pompoen gedurende 10 minuten.

4) Rasp de schil van de citroen. Doe dit in een bak samen met het paneermeel, kaas, olie, citroensap en de rest van de kruiden. Breng het eventueel op smaak met peper en zout.

5) Nadat de pompoen tien minuten in de oven heeft gebakken, verdeel je het geheel van de kruiden over de pompoen. Laat de pompoen vervolgens nog ongeveer tien minuten gaar bakken.

Enjoy!

Wijntips bij dit bericht: