- Recepten (121)
- In the spotlights (56)
- Algemeen (93)
- Wijntips (105)
- Wijnnieuws (10)

De zomer is hét seizoen om de barbecue aan te steken en in de buitenlucht te genieten van heerlijk eten. Hoog tijd om je vrienden en familie uit te nodigen dus! Heb je binnenkort een barbecue gepland, en ben je nog op zoek naar inspiratie? Lees dan verder, want in dit artikel vind je drie lekkere BBQ-recepten die perfect passen bij een zomerse avond.
1. Mexicaanse kipspiesjes
Breng de smaken van Mexico naar je achtertuin met deze kruidige kipspiezen! De combinatie van rode peper, paprika en tacokruiden zorgt voor een licht-pittige smaak. Serveer met guacamole en nacho chips voor een heerlijke Mexicaanse snack. De bereidingstijd is ongeveer 55 minuten.
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 4 kippendijfilets
- 1 grote teen knoflook
- 1 rode peper
- 3 eetlepels olijfolie
- 14 gram chicken taco kruidenmix
- 2 eetrijpe avocado’s
- 1 limoen
- 1 paprikamix
- 200 gram nachochips
- 4 metalen spiesen
Bereidingswijze:
Snijd de kippendijfilets in blokjes en marineer ze in fijngehakte knoflook, rode peper, olijfolie en de taco kruidenmix. Laat dit minstens 30 minuten (hoe langer, hoe beter) in de koelkast marineren. Maak daarna de guacamole door avocado’s te prakken en te mengen met limoensap, knoflook en rode peper.
Snijd de paprika’s in stukken, rijg deze aan de spiezen en wissel het af met de blokjes kip. Gril als laatst de spiesen ongeveer 12 minuten op de barbecue, en draai ze regelmatig om zodat ze egaal gaar worden. Serveer je heerlijke kip hapjes met guacamole en nachochips!
Lees ook: Wijn bij de barbecue: do's and don'ts
2. Vispakketjes van de bbq
Zin in een lekker stukje vis op de bbq? Dan zijn deze vispakketjes ideaal. Ze zijn eenvoudig klaar te maken en smaken alsof je er uren voor in de keuken hebt gestaan! Een lichte en smaakvolle optie voor een zomerse avond die gegarandeerd in de smaak zal vallen. De bereidingstijd is ongeveer 15-20 minuten.
Ingrediënten (voor 2 personen):
- 250 gram wilde zalmfilet (diepvries of vers)
- 50 gram Italiaanse roerbakgroenten
- 2 eetlepels groene pesto
- 60 gram mozzarella
- snufje zout en peper
- 1 theelepel gedroogde oregano
- Aluminiumfolie
Bereidingswijze:
Om te beginnen leg je op een stuk aluminiumfolie de roerbakgroenten klaar. Plaats de zalm er bovenop en breng het op smaak met zout en peper. Smeer de zalm in met pesto en leg de plakjes mozzarella erop. Strooi een beetje oregano over het geheel heen.
Vouw de folie dicht tot een pakketje en leg het met de naad naar boven op de barbecue.
Gaarde pakketjes vervolgens zo’n 10-15 minuten, afhankelijk van de dikte van de zalm.
Lees ook: Wijn & BBQ: de ultieme gids voor perfecte combinaties
3. Spicy tempeh van de bbq met broccolisalade
Als je zin hebt in een vegetarische bbq, is deze pittige tempeh met een frisse broccolisalade een heerlijke optie. De combinatie van kruidige tempeh en een frisse salade zorgt voor een voedzame en lekkere maaltijd. Het duurt ongeveer 45 minuten om deze maaltijd op tafel te zetten.
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 200 gram tempeh
- 3 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel ahornsiroop
- 1 eetlepel sambal oelek
- 1 teen knoflook (geperst)
- 1 eetlepel sesamolie
- 300 gram broccoli
- 1 rode ui (in dunne ringen)
- 2 eetlepels rozijnen
- 2 eetlepels amandelschaafsel
- 2 eetlepels yoghurt
- 1 eetlepel mayonaise
Bereidingswijze:
Snijd de tempeh in dunne plakjes en marineer deze in een mengsel van de sojasaus, ahornsiroop, sambal, knoflook en sesamolie. Laat het minimaal 30 minuten marineren. Hoe langer, hoe beter de resultaten!
Snijd de broccoli in kleine roosjes en blancheer ze kort. Meng ze vervolgens met rode ui, rozijnen, amandelschaafsel, yoghurt en mayonaise tot een salade. Gril daarna de tempeh 5-6 minuten op de barbecue, en keer ze regelmatig. Serveer de gegrilde tempeh met de broccolisalade, en voila: een heerlijke vegetarische maaltijd!
Klaar voor de zomer
Met deze gevarieerde recepten wordt jouw zomerse barbecue een culinair feestje. Als je nog aanraders zoekt voor bijpassende wijnen, kun je deze hier vinden. Of je nu kiest voor vlees, vis of vegetarisch, er is voor ieder wat wils. Geniet ervan!