Recepten

Franse prei-aardappelsoep

02 Sep 2019
franse-prei-aardappelsoep

Vooral nu met deze lagere temperaturen is een soepje altijd een goed idee. Dit keer geen standaard tomaten of groentesoep, maar een heerlijke Franse prei-aardappelsoep. Bon appétit!

Wijntip

Bij een Frans gerecht past natuurlijk een Franse wijn perfect. De wijn is romig, maar de zoutige smaak van het bouillon en spek komt toch duidelijk naar voren. Kies daarom voor de Manoir Grignon Chardonnay. Dit is een boterachtige Chardonnay die perfect op kan tegen de smaken van het gerecht.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 400 gram aardappelen
  • 400 gram prei
  • 1 groente bouillonblok
  • Handjevol bieslook fijngesneden
  • 50 gram ontbijtspek
  • Halve theelepel nootmuskaat
  • 4 eetlepels slagroom
  • Zout en peper

Bereidingswijze

Ongeveer een half uur

1) Snijd de prei in ringen en was de gesneden prei.

2) Schil de aardappelen. Was ze en snijd ze in blokjes van ongeveer een centimeter.

3) Doe 650 milliliter water in een soeppan. Voeg hier het bouillonblokje, aardappelen en prei aan toe en breng aan de kook in ongeveer een kwartier.

4) Snijd het spek in kleine reepjes. Verhit een koekenpan en bak het spek ligt krokant.

5) Snijd de bieslook fijn.

6) Pureer de soep met bijvoorbeeld een staafmixer en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

7) Laat de soep afkoelen.

8) Voeg de slagroom en het bieslook toe aan de soep. Roer om en garneer met de spekjes.

Smakelijk!

Wijntips bij dit bericht: