- Recepten (106)
- In the spotlights (34)
- Algemeen (77)
- Wijntips (87)
- Wijnnieuws (7)
Aardbeien zijn nu volop verkrijgbaar in winkels en bovendien zijn ze nu ook op zijn lekkerst. Daar moeten we flink gebruik van maken, want voordat je het weet, zijn deze lekkere vruchten weer schaars. Wij hebben een heerlijk dessert voor je klaarstaan: aardbeien in rode wijn. Of je het nu na een barbecue of vijfgangendiner serveert; hij is heerlijk!
Wijntip | Welke wijn bij aardbeiendessert in rode wijn?
Voor dit dessert is de deGras Estate Merlot erg lekker om te drinken. Deze wijn zit overigens ook in het dessert verwerkt. De Merlot van deGras bevat tinten van aardbeien, wat de smaak van het dessert ook weer versterkt.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 500 gram aardbeien
- 0,5 liter rode wijn (deGras Estate Merlot)
- 4 eetlepels Crème de Cassis (likeur)
- 1 vanillestokje
- 6 eetlepels honing
- 4 steranijs
- 2 takjes dragon
- Roze peper
Bereidingswijze
1) Maak de aardbeien schoon en halveer ze.
2) Snijd het vanillestokje open en haal het merg eruit.
3) Doe het merg samen met het stokje, de Crème de Cassis, honing, steranijs en de rode wijn in een pan. Breng het geheel net niet aan de kook. Laat het erna afkoelen en zet het in de ijskast. Voeg hier daarna de aardbeien toe en laat het ongeveer een half uur intrekken.
5) Doe de aardbeien in de kom en strooi er wat dragen en roze peper overheen.
Enjoy!