Recepten

Dessert: aardbeien in rode wijn

29 May 2017
dessert-aardbeien-in-rode-wijn

Aardbeien zijn nu volop verkrijgbaar in winkels en bovendien zijn ze nu ook op zijn lekkerst. Daar moeten we flink gebruik van maken, want voordat je het weet, zijn deze lekkere vruchten weer schaars. Wij hebben een heerlijk dessert voor je klaarstaan: aardbeien in rode wijn. Of je het nu na een barbecue of vijfgangendiner serveert; hij is heerlijk!


Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 500 gram aardbeien
  • 0,5 liter rode wijn (deGras Estate Merlot: deze wijn bevat tinten van aardbeien, wat de smaak dus versterkt)
  • 4 eetlepels Crème de Cassis (likeur)
  • 1 vanillestokje
  • 6 eetlepels honing
  • 4 steranijs
  • 2 takjes dragon
  • Roze peper

Bereidingswijze

1) Maak de aardbeien schoon en halveer ze.

2) Snijd het vanillestokje open en haal het merg eruit.

3) Doe het merg samen met het stokje, de Crème de Cassis, honing, steranijs en de rode wijn in een pan. Breng het geheel net niet aan de kook. Laat het erna afkoelen en zet het in de ijskast. Voeg hier daarna de aardbeien toe en laat het ongeveer een half uur intrekken.

5) Doe de aardbeien in de kom en strooi er wat dragen en roze peper overheen.

Enjoy!

Wijntips bij dit bericht: