In the spotlights

In the spotlights: Gewürztraminer

in-the-spotlights-gewurztraminer

De Gewürztraminer is een druivenras uit Elzas. De druif is vrij donker: donkerroze tot blauwroze. Echter behoort de druif tot een witte druivensoort. De Gewürztraminer is vrij kruidig. Hier dankt hij zijn naam ook aan; letterlijk vertaald betekent Gewürztraminer 'kruidige traminer'. De druif gedijt erg goed in de Elzas. Nergens anders doet hij het zo goed als in deze wijnstreek. Toch komt de Gewürztraminer ook voor in Duitsland, Italië, Oostenrijk en de nieuwe wijnwereldlanden.

Eigenschappen van de Gewürztraminer

Door de donkere schil van de druif, heeft het sap een gelige kleur. Verder is de wijn vrij krachtig en complex. Herkenbaar zijn vaak de aroma's van ananas, mango en passievrucht. Ook komt de geur van rozen goed naar voren. De kruidigheid is typerend voor alle Gewürztraminers. Denk aan tonen van kruidnagel, peper en peperpunt.

Gewürztraminer als druif

De druif wordt al vroeg rijp. Wat betreft opbrengsten is de druif gemiddeld. De Gewürztraminer doet het goed op bodems met veel kalk, mergel, graniet, klei en zand.

Wijn en spijs Gewürztraminer

De Gewürztraminer gaat goed samen met kruidige gerechten. Denk aan de Aziatische keuken. Deze gerechten zijn vaak pittig, kruidig en krachtig. Hier moet een wijn maar net tegenop kunnen. Toch gaat dat de Gewürztraminer goed af.

Bekijk ons assortiment met de lekkerste wijnen van de Gewürtztraminer.

Wijntips bij dit bericht:
 1. Philippe Michel Gewürztraminer Arthur Metz

  Philippe Michel Gewürztraminer Arthur Metz

  Een ronde en gestructureerde wijn uit de Elzas met een heerlijke afdronk. ..Lees meer

  Vanaf € 12,45
 2. Yarden Frozen Gewurztraminer Golan Heights Winery Yarden Frozen Gewurztraminer Golan Heights Winery

  Yarden Frozen Gewurztraminer Golan Heights Winery 0,375l

  Lekkere zoete dessertwijn, gemaakt van bevroren druiven. Zo worden de smaak en kwaliteit behouden! ..Lees meer

  Vanaf € 22,75