In the spotlights

In the spotlights: alcoholvrije wijnen

06 Jan 2020
in-the-spotlights-alcoholvrije-wijnen

Alcoholvrije wijnen worden steeds meer een begrip. Ideaal voor als je geen alcohol mag door bijvoorbeeld zwangerschap, medicatie of omdat je erna nog moet rijden, maar wel gezellig mee wilt borrelen. Vooral nu met Dry January zijn alcoholvrije wijnen altijd een goed idee! Volgens de Voedsel- en Warenautoriteit mag wijn alcoholvrij worden genoemd als het alcoholvolume maximaal 0,5% is. Als gevolg van gisting van natuurlijke suikers kan alcoholvrije wijn sporen van alcohol bevatten. Dit is ook het geval bij cola, brood of sinaasappelsap.

Alcoholvrije wijn

Hoe wordt alcoholvrije wijn gemaakt?

Wijn is alcoholvrij, doordat de alcohol wordt onttrokken, ook wel de-alcoholiseren genoemd. Dankzij moderne technieken is de smaak van alcoholvrije wijn nauwelijks te onderscheiden van de smaak van de wijn voor de de-alcoholisatie.

Kenmerken alcoholvrije wijn

  • Een glas alcoholvrije wijn bevat ongeveer 35 calorieën. Een glas wijn mét alcohol bevat meer dan het dubbele aantal calorieën! Alcoholvrije wijn is dus een soort 'light' wijn.
  • Alcoholvrije wijn bevat geen gluten.
  • Tegenwoordig is de productiemethode van alcoholvrije wijn erg geavanceerd, waardoor de kwaliteit en smaak van alcoholvrije wijnen erg overeenkomen met wijn mét alcohol.

Bekijk ons assortiment alcoholvrije wijnen!

Wijntips bij dit bericht: