Algemeen

De bekendste rode druivensoorten

03 Mar 2019
de-bekendste-rode-druivensoorten

Wijnen zijn er in alle soorten en maten en dat komt onder andere door de druivensoorten. Wij zetten de bekendste rode druivensoorten voor u op een rij! Deze druiven zijn de basis van internationale topwijnen en hebben ieder hun eigen karakter. Van donker naar licht:

Malbec

Wijnen van de Malbec zijn vaak donker, krachtig en tanninerijk. De Malbec bevat vaak smaken van kersen, rood fruit en zwarte bessen.

Syrah

Wijnen van de Syrah zijn vaak stevig, kruidig en bevatten een subtiele afdronk. Veelvoorkomende smaken zijn vaak olijven, zwarte bessen of tabak.

Syrah

Wijnen van de Cabernet Sauvignon zijn vaak stevig en bevatten krachtige aroma's van zwarte bessen. Overigens zijn deze wijnen één van de mest gebalanceerde en volle wijnen ter wereld.

Tempranillo

De wijnen van de Tempranillo bevatten vaak erg veel tannines. De smaken die kenmerkend zijn: aardste tonen. Denk aan tabak.

Sangiovese

Een Sangiovese is vaak net zo aromatisch als een Pinot Noir, maar bevat veel meer tannines. Kenmerkend is de fruitige smaak van kers.

Merlot

Een klassieke Merlot is vaak fruitig en bevat soepele tannines. De kleur kan variëren; van donker tot licht. Dit is afhankelijk van hoe de wijn is bereid.

Grenache

Grenache wijnen zijn vaak blends. Deze wijnen zijn vaak zwoel en soepel. Een perfecte blend is de Grenache met de Syrah of Tempranillo.

Pinot Noir

Deze wijnen zijn qua kleur vaak erg licht. Kenmerkend is de smaak van rood fruit, zoals aardbeien, kersen, frambozen en bessen. De wijn is vaak erg verfijnd.

Wijntips bij dit bericht: