Algemeen

Hoe leer ik rode wijn drinken?

hoe-leer-ik-rode-wijn-drinken

Veel mensen houden ervan of juist helemaal niet. Ik heb het over rode wijn. Rode wijn moet je leren drinken, wordt er wel eens gezegd. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn.

Kwaliteit rode wijn

Rode wijn heeft vaak een typische smaak die bij de eerste ontmoeting niet voor iedereen is weggelegd. Wilt u wijn leren drinken, begin dat met een wijn van goede kwaliteit. Daarmee bedoelen we dus geen wijn van €2,- uit de onderste schap in de plaatselijke supermarkt. Geloof ons, het verschil proef je zeker en dat is jammer, want dit is dan wel een eerste negatieve indruk. Wij raden aan om een wijn te kiezen van een iets hogere prijsklasse. Deze bevatten bijna allemaal een mooie, verfijnde smaak.

Wijn en eten

Liefde gaat door de maag! Combineer je rode wijn met een lekker gerecht. Denk bijvoorbeeld aan uw lievelingsgerecht. Als u hier een goed passende wijn bij kiest, zullen er mooie smaakexplosies ontstaan!

Rode wijn met weinig tannine

Ga voor een toegankelijke wijn met niet te veel tannines. Smaken verschillen natuurlijk, maar ik denk dat we best kunnen stellen dat een zware wijn met veel tannines meer geschikt is voor een 'gevorderde' rode wijndrinker. De smaak van tannine is namelijk erg bitter en zorgt voor een droge smaak in de mond. Wij raden aan om dit op te bouwen.

Wij raden aan om te beginnen met een Pinot Noir. Deze wijn heeft veel zachte en fruitige tonen. Zo krijg je een goede eerste indruk van de complexiteit van de wijn. Daarnaast is de zuurgraad van een Pinot Noir subtiel, waardoor deze smaak niet zal overheersen.
Ook een Pinot Noir is een goede keuze. Deze wijnen zijn vaak niet te complex, waardoor je hier een mooie eerste indruk van krijgt.

Wijnen van de Cabernet Sauvignon of Syrah raden we daarentegen af. Deze wijnen bevatten veel intense smaken die wellicht iets te overweldigend zijn voor een eerste kennismaking.

Rode wijn proeven

Als u de juiste wijn heeft gevonden, waarmee u wilt beginnen, raden we aan om de wijn goed door te drinken en te proeven. Drink meerdere glazen, want alleen dan ontdekt u de verfijnde smaken.

 

Zin gekregen in rode wijn? Bekijk ons assortiment met rode wijnen!

Wijntips bij dit bericht:
 1. Proefpakket Merlot (3 flessen)

  Proefpakket Merlot (3 flessen)

  Geniet van dit heerlijke proefpakket Merlot. Gulle wijnen met veel smaak. ..Lees meer

  € 22,95 € 20,95
 2. Proefpakket Cabernet Sauvignon

  Proefpakket Cabernet Sauvignon (3 flessen)

  Drie wijnen die meer dan de moeite waard zijn in één pakket. Proefpakket Cabernet Sauvignon stoer en krachtig! ..Lees meer

  € 22,45 € 19,95
 3. Proefpakket licht, elegant & fruitig rood (6 flessen)

  Proefpakket licht, elegant & fruitig rood (6 flessen)

  Zes heerlijke flessen wijn hebben wij voor je uitgezocht die voldoen aan het smaakprofiel licht, elegant en fruitig! ..Lees meer

  € 47,90 € 44,95
 4. Proefpakket Rode Wijn (6 flessen)

  Proefpakket Rode Wijn (6 flessen)

  Verschillend van stijl en smaak, maar alle zes meer dan de moeite waard. Laat je verrassen. ..Lees meer

  € 49,35 € 46,95
 5. Proefpakket stoer & krachtig rood (6 flessen)

  Proefpakket stoer & krachtig rood (6 flessen)

  Prachtige selectie aan rode wijnen om ze allemaal te leren kennen! ..Lees meer

  € 61,65 € 58,95
 6. Proefpakket volrond & sappig rood (6 flessen)

  Proefpakket volrond & sappig rood (6 flessen)

  Proefpakket met wijnen die direct plezieren en niet snel zullen vervelen. ..Lees meer

  € 44,85 € 41,95